A VIVOTEK nagy ugrása: a videó analitika integrálása a kamerákba

A VIVOTEK bejelentette az első videó tartalomelemző (VCA) alkalmazás csomagját, amely a következő három funkciót foglalja magába: terület-, vonalátlépés detektálás és objektumszámlálás. Az új VCA alkalmazás csomag a VIVOTEK Application Development Platform (VADP) részeként debütált. Ez egy nyílt platformú videó elemző funkció a kamerákban. A VCA csomag segítségével a felhasználó az adatokat közvetlenül a kamera belső szoftverében elemezheti.

Főbb funkciók:

  • A területfigyelés funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy meghatározott zónaba való belépést ellenőrizhessenek. Amikor egy személy vagy tárgy, belép, illetve elhagyja ezt a zónát, a szoftver automatikusan felismeri a mozgást, és értesítést küld a videó menedzsment szervernek vagy a felhasználónak közvetlenül.
  • A vonalátlépés detektálás funkció úgy működik, hogy rajzolnak egy virtuális vonalat a kamera látóterében, és amikor egy személy vagy tárgy keresztezi a vonalat, az esemény rögzítésre kerül. Az átlépés iránya nincs korlátozva. Akár balról, akár jobbról, elölről vagy hátulról történik, minden esetben értesítést küld a rendszer.
  • Az objektumszámlálás funkció különösen hasznos a kiskereskedelmi alkalmazásokhoz. A bolti forgalom és a vásárlói viselkedés megfigyelésére, valamint a közlekedéssel kapcsolatos alkalmazásokra kiválóan alkalmas. Ez a funkció még használható a pályaudvarok forgalmának, parkoló járművek és a forgalom számlálására is.

A VIVOTEK ügyvezető alelnöke, Steve Ma, megjegyezte: "A biztonsági kamerák felhasználhatósága folyamatosan bővül. A hagyományos szerepük mellett az üzleti alkalmazások terén is utat törnek maguknak. A VIVOTEK követve a tendenciákat nagy előrelépésnek tekinti a videó tartalom elemzés alkalmazását.


A teljes VIVOTEK videó tartalom elemzés csomagja, beleértve a területi alapú detektálás, a vonalátlépés figyelés és az objektumszámlálás modulokat, azonnal rendelkezésre áll a Vivotek MD8562, FE8174 / 74V, és FE8173 kameráiban. A vállalat azt tervezi, hogy integrálja a területfigyelés és a vonalátlépés funkciókat más kamera modellekbe is a közeljövőben.

Röviden összefoglalva:

• Beágyazott alkalmazás a kamerákban
• Valós idejű analitika
• Egyszerű konfiguráció
• Részletes, beépített időalapú jelentés
• Több elemzés egy csomagban