Esettanulmány: VIVOTEK Panoráma PTZ és IP8365H kamerák a törökországi Talaj és Vízvédelmi Iroda védelmére

Helyszín

Törökország

Modellek

FE8174V, IP8365H, SD8364E, VAST

Mennyiség

100

Talaj és Vízvédelmi Iroda: A Törökök legértékesebb forrásának védelmében

A Török dráma és regényíró Mehmet Murat egyszer azt mondta „A homok a mókára van, a talaj az életre”. Mehmet nagy tiszteletnek örvend a természet iránti elkötelezettsége miatt, ami megtalálható a Talaj és Vízvédelmi iroda dolgozóiban is egyaránt, akik azért dolgoznak, hogy megvédjék a természeti kincseket a jövő generációja számára.

A kihívás: új megfigyelő iroda létesítése

2015-ben a törökországi Talaj és Vízvédelmi Iroda életében realizálódott a gondolat, hogy új központi irodát hozzanak létre, amelynek biztonságáról, a teljes terület megfigyelhetőségéről és nyomon követéséről új megfigyelőrendszer kialakításával gondoskodjanak. Komoly kihívás volt a feladat, mivel az újonnan épült irodaépületnek nagy nyitott terei vannak és megfigyelés szempontjából nem csak a távoli helyeket kell lefedni, de bizonyos területeken igény volt finom részletek tanulmányozása is. Ami még inkább nehezítette a feladatot, hogy a kamerákat kültéren, magas kontrasztú nappali illetve nagyon alacsony éjszakai fényviszonyok között kell használni.

A megoldás: VIVOTEK – Távoli vagy közeli, Panoráma PTZ-vel tervezett lefedés

A VIVOTEK évek alatt kifejlesztett eszköztára alkalmasnak bizonyult egy ilyen jellegű kihívás kivitelezésére. A VIVOTEK panoráma PTZ megoldása kombinálja az IP halszemoptikás kamera képét a gyors zoomos IP speed dóméval, ami két egyedi kamera előnyeit központosítja. Ennek megfelelően a megfigyeléshez a VIVOTEK FE8174V 5MP halszemoptikás IP kameráját és VIVOTEK IP speed dóm kameráját az SD8364E-t használták. A működése azon alapszik, hogy a halszemes kamera 3600-os tér képe nem hagy vak foltot, míg a speed dóm kamera gyors és precíz PTZ vezérlésével képes elkapni a legapróbb részleteket.

Törökország vizének biztosítása 24/7 órás feladat –a VIVOTEK's IP8365H megfelelő képet nyújt éjjel és nappal is

Nem csak az iroda környezetének finom részletekkel történő megfigyelése, hanem a különböző (nappali/éjszakai) fényviszonyoknak való megfelelés is kiemelkedő fontossággal bírt. A legjobb képminőség érdekében az VIVOTEK IP8365H kültéri cső kamerája került letelepítésre.

Az IP8365H rendelkezik WDR funkcióval, kiváló minőségű képet biztosít magas kontrasztú körülmények között, gyenge és erős fényviszony mellett is. Ez a funkció a megfigyelő iroda dolgozói számára mindig kiváló képet biztosít.

 

A Day&night valamint SmartIR funkciónak valamint a 30méteres IR hatótávolságnak köszönhetően naplementekor illetve éjszaka a környezeti viszonyoknak megfelelően folyamatosan állít az IR megvilágító teljesítményen, a túlexponálás elkerülésének érdekében.

A 3D zajcsökkentéssel az IP8365H mindig tiszta képet biztosít alacsony fényviszonyok között, ami lecsökkenti a sávszélességet, amit az érzékelő zaja képes megnövelni.

Végül a teljes rendszert a VIVOTEK VAST professzionális központi video menedzser szoftverével foglalták keretbe. A rendszerben összesen 100 VIVOTEK IP kamera került telepítésre, melyeket folyamatos megfigyelés alatt tartanak a diszpécserközpontban. A VAST intuitív rendszere lehetővé teszi a diszpécserközpont számára a VIVOTEK Panoráma PTZ funkcióinak használatát valamint az IP8365H és a többi kamera távoli menedzselését.

Telepített eszközök