Sikeres hazai Vivotek projektek - nálunk jártak a Vivotek munkatársai

Sikeres hazai Vivotek projektek - nálunk jártak a Vivotek munkatársai

Október végén az IP Cam a Vivotek két képviselőjét, Lucas Gromowski regionális menedzsert és Jimmy Kuo projekt konzultánst, láthatta vendégül. A Vivotek szakemberei azért látogattak hazánkba, hogy személyesen is bejárhassák az IP Cam és partnerei által sikeresen megvalósított fejlesztések helyszíneit.

Először Békés megyébe vettük az irányt, ahol a Medgyes Security Kft. példaértékű település megfigyelési rendszert épített ki Medgyesegyházán és a környező falvakban Vivotek kamerák és Digiever stand-alone rögzítők segítségével. A rendszerre nagy szüksége volt a térségnek a magas bűnözési ráta miatt, ami elsősorban betörésekben és egyéb vagyon elleni károkozásokban nyilvánulnak meg. Jelenleg helyi megfigyeléseket folytatnak, helyi rögzítéssel, de hamarosan elvégzik a rendszer központosítását a Rendőrkapitányságra való bekötéssel, ami reményeik szerint még gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a szükséges rendőri intézkedéseket, valamint a bűnözés felszámolását.

A telepítéseket 2009-ben kezdték el, a rendőrség elmondása szerint azóta jelentősen javult a megoldott ügyek aránya, mivel a kameraképek segítségével gördülékenyebbé és gyorsabbá vált a felderítés.

Az IP Cam és a Vivotek munkatársai ezt követően Debrecenbe utaztak, hogy két ottani sikeres projektet is szemügyre vegyenek közelebbről. Házigazdánk a projektek megvalósítója, a Beks Kft. volt.

Az Aquaticum Debrecen területén uniós keretből építhették ki az elképzelt rendszert a szálló vendégek és a termálfürdő látogatóinak minél nagyobb biztonsága érdekében. A tervezést és megvalósítást nehezítette, hogy az évekkel ezelőtt felszerelt kamerákat is szerették volna beilleszteni az új, Vivotek kamerákból megálmodott rendszerbe, hiszen minden már meglévő kamera cseréjét nem tette lehetővé a pályázaton elnyert keret. Ennek megoldására a Luxriot menedzsment szoftverének egyik legelőnyösebb tulajdonságát használták ki, miszerint számos gyártó régi és új modelljeit képes kezelni, nyitva tartva a további fejlesztések lehetőségét is.

A projekt néhány hónapja zárult le, azonban már most érezhető az új megfigyelő rendszer elrettentő ereje és hatékonysága, hiszen azóta még csak lopási kísérlet sem történt a fürdő területén.

A debreceni Egyetem Kassai kampuszainak oktatók és diákok által napi szinten használt bejárataihoz és parkjába szintén Vivotek kamerák kerültek. A kamerás megfigyelést az épületben található értékes berendezések tették indokolttá, hiszen így hatékonyabbá, gyorsan nyomon követhetővé vált az emberek ki-bemenetele, ami különösen éjszaka bír jelentőséggel.

A Vivotek szakemberei nagyon elégedetten tértek haza, tele új élménnyel, tapasztalattal a kiváló minőségű kameráik működésének sikeressége kapcsán. Hamarosan olvashatjuk az ő élménybeszámolójukat és esettanulmányaikat is a magyarországi projektekről.