A Vivotek újabb nagy dobása: FE8181 és FE8181V fisheye kamera

A Vivotek újabb nagy dobása: FE8181 és FE8181V fisheye kamera

A VIVOTEK legfrissebb innovatív fisheye kamerái szinte sokkolták a hálózati kamerák piacát. Amellett, hogy 5 megapixeles halszem optikával látták el őket, eltávolítható IR-cut szűrővel és valódi Day & Night funkcióval is rendelkeznek, így támogatva a beépített 10 méter hatótávolságú infravörös megvilágítást. Az IR funkció világosban és sötétben egyaránt garantálja a 360 fokos látószögben rögzített mozgóképek kiváló minőségét.

Az 5 megapixeles CMOS-érzékelőnek hála, már 1920x1920 felbontású 15 fps sebességű felvételekbe is gyönyörködhetünk. Falra szerelve 180 fokos vagy mennyezeti telepítésnél 360 fokos térhatású képet kapunk. Ezek a kamerák kiválóan alkalmasak nagy terek, mint például repülőterek, bevásárló központok, parkolók hatékony megfigyelésére holt tér nélkül. A képjavító funkciókról is gondoskodtak, a 3DNR zajszűrés révén gyenge fényviszonyok mellett is egyenletes, zajmentes felvételek készíthetőek.

A szabadalmi oltalom alatt lévő, fisheye-ra fejlesztett, speciális beépített IR LED-eknek köszönhetően megmaradt a megszokott csészealj dizájn.

Ezen felül mindkét kamera magába foglalja a Vivotek Application Development Platformot, ami egy saját fejlesztésű nyílt platform, az intelligens alkalmazások integrálására. Mellette megtalálhatóak a videó analitikai funkciók, mint például az objektum követés, hőtérkép és az emberszámlálás.

Az FE8181V kamerát vandálbiztos IK10 besorolású és időjárásálló IP66 házba szerelték, amely lehetővé teszi a kültéri alkalmazást az időjárási viszontagságok ellenére. Mindezek mellett a kamera megkapta az EN50155 szabvány megfelelőséget, mely tanúsítja, biztosíték arra, hogy kiválóan alkalmazható közlekedési eszközökön is.

Steve Ma, Vivotek ügyvezető alelnöke, kijelentette: "Kevés fisheyes kamera létezik a piacon, amit hatékony IR megvilágítással láttak el, és a szolgáltatások ilyen széles körét nyújtaná. A Vivotek előre mutató fejlesztései irányt adnak a biztonságtechnikai piac fejlődésének."