A Luxriot video analitikai alkalmazásai

A videó rögzítő szoftverek fejlődése során egyre nyilvánvalóbb igény jelentkezik az egyszerű mozgásdetektálás mellett az élő kép és rögzített felvétel hatékonyabb elemzésére. A Luxriot kiváló megoldást kínál erre.

VCA (Video Content Analysis), azaz videó tartalomelemzés az az eljárás, melyben az analóg és a megapixeles IP kamerák a beérkező adatok alapján eseményeket, gyanús tárgyakat, személyeket ismernek fel. Az előre beprogramozott sémák alapján elemzik, illetve statisztikailag megbecsülik a változások okait. Ezeket a sablonokat összehasonlítják a valós idejű képi anyaggal. Amennyiben anomáliát észlelnek a rögzített sémákhoz képest, úgy elindítják a képanyag rögzítését és riasztást generálnak.

A videó analitika területei

Zónavédelem - a felvételen kijelölt célterület megfigyelése

Személykövetés - a felvételen lévő személyek mozgásának megfigyelése, mozgásanalízis, arcdetektálás

Tárgykövetés/Objektum - a felvételen lévő tárgyak megfigyelése, mozgásuk nyomon követése

Forgalomelemzés - Közúti gépjármű mozgás megfigyelése, rendszám felismerése

A videó analitika bármilyen megfigyelési területen alkalmazható a zsúfolt stadionokon át akár egy forgalmas belvárosi utcáig. Összefoglalóan a Luxriot összes VMS csomagjához elérhető lesz a mélyebb videó analitika, ami jobb eseményrögzítést tesz lehetővé, így hatékonyabb diszpécser szolgálatot eredményezhet, költséghatékony módon.

Részletesebb ismertetőért és a Luxriot oktatások időpontjaiért és helyszíneiért forduljon bizalommal kollégáinkhoz.