Városi térfigyelés Intellio megoldásokkal

A forgalmas útkereszteződésekben, közintézmények környékén, a bűnügyi statisztikák alapján fertőzöttebb utcákon, a parkolók, terek és parkok környezetében elhelyezett kamerák visszatartó erővel bírnak, a felvételek pedig segítenek az elkövetett bűncselekmények gyors felderítésében. Kistelepülések esetén a betöréseket, lopásokat jellemzően nem a lakosság, hanem a bűncselekmény szándékával a településre érkező „idegenek” követik el. A be- és kivezető utakon elhelyezett kameráknak köszönhetően a térfigyelő rendszerrel biztosított lakóközösséget többnyire elkerülik a potenciális bűnözők. Az Intellio kellő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik ahhoz, hogy a különböző igényekhez és az eltérő telepítési körülményekhez mérten a legoptimálisabb térfigyelő rendszer épülhessen ki.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen közterületek védelme esetén?

Közlekedési csomópontok és nagy forgalmú utak automatizált megfigyelése

A közutak rendszeres színterei nehezen rekonstruálható baleseteknek és szabályszegéseknek. Az Intellio RED STOP megoldásának köszönhetően, mindennemű érzékelő és szenzor használata nélkül bármilyen lámpás kereszteződésben automatikus jelzést ad piros lámpán történő áthajtás esetén. Minden egyes áthajtóról bizonyító erejű felvétel készül, rögzített rendszámmal, így az adott településen minimalizálhatóak az efféle szabálysértések és ami még fontosabb: a balesetek. Emellett az Intellio számtalan intelligens detektora képes riasztás küldeni tiltott sávhasználat, tiltott haladási irány vagy tilosban parkolás esetén is, úgy hogy mindenről természetesen videofelvétel kerül eltárolásra.

A település területén lévő értékek, berendezések védelme

Az Intellio objektum alapú detektorainak segítségével a rendszer automatikusan, másodpercek alatt riasztást ad, ha egy tárgyat elmozdítottak, vagy az épület egyes részeit látványosan megrongálták. A messzemenőkig paraméterezhető detektorok képesek akár azt is kiszűrni, ha egy statikus térben egy oda nem való objektum lett elhelyezve, így segítségével villámgyorsan detektálhatóak gyanús tárgyak elhagyása.

Az település közterületeinek biztosítása éjszaka is

Intellio intelligens vonalátlépés- és mozgásdetektorok segítségével a településüzemeltetés azonnali riasztás kap, ha illetéktelen behatolás történt akár köz- akár magánterületre, akár tiltott épületbe. A szín, méret és irány szerint is szűrhető, rugalmas Intellio detektorok tökéletesen el tudják látni bizonyos, kiemelt létesítmények kerítésvédelmét is, mi több a behatolásról készült felvételek minden esetben regisztrálásra kerülnek, így könnyedén megtalálhatóak az akár több hetet is átölelő rögzített videoanyagban.

Térfigyelő rendszerek=nagy területek, akár több száz kamerás rendszerek

Az Intellio interaktív, háromdimenziós térképfelületének segítségével egy hatalmas területeket lefedő térfigyelő rendszer menedzselése is gyerekjáték. Az online kameraképekkel működő, látványos felület a település és a benne található épületek háromdimenziós makettjét tartalmazza, melybe minden kamera a megfelelő helyen elhelyezhető, élőképe bármikor megtekinthető, a PTZ kamerák ráadásul vezérelhetőek is. Épületekbe belépve, többszintes épületek esetén lehetőség van az épületek szintjei között is mozogni.