Trendek, innováció, drónok: lezajlott az V. MBF konferencia

Hatalmas szakmai érdeklődés kísérte Kecskeméten az idei Magyar Biztonsági Fórum konferenciát, ahol a biztonsági kockázatok feltérképezése, drón-technológia lehetőségei és korlátai, komplex biztonsági szolgáltatások, valamint a biometrikus adatok és kezelése témaköröket boncolgatták a részvevők. A jól felépített tematikának köszönhetően átfogó képet kaptunk aktuális biztonságtechnikai piaci, hadipari és egyéb társadalmi témákról. Számos előadás, kerekasztal megbeszélés folyamatos telt házat produkált az előadóteremben.

A konferencia során posztumusz Ungi Ferenc díjban részesült Tőkés Gábor, a Nokia tavaly elhunyt biztonsági vezetője; Ungi Ferenc díjat kapott Szekér Péter, a Mercedes biztonsági vezetője és Primus Inter Pares díjban részesült Sinkó Zoltán, az Atalian vagyonőre. Az IP Cam az Intellioval karöltve első alakalommal mutatkozott be kiállítóként a konferencián. 

Büszkék vagyunk rá, hogy egy magyar cég világszerte is méltán elismert fejlesztéseit mutathattuk be mester disztribútorként. A két nap során alig győztük ismertetni a termékek főbb tulajdonságait és a bennük rejlő lehetőségeket, előnyöket, melyekre bizonyítékul demó rendszerünk és a hotelben lévő élő rendszer szolgált. A látogatók számára különösen érdekes volt a a Nagyerdei stadionban is működő lelátófigyelő és személyi biztonságot felügyelő rendszer, mely egy komplex beléptető integrációval párosult.

Sokan megálltak a VisiScanner látogató elemző rendszere előtt és tesztelhették, hogy milyen pontossággal tudjuk meghatározni életkorukat. Bemutattuk a 12 megapixelt tudó Intellio ILD-810S kameránkat is, mely képminősége mindenkit elkápráztatott. Fontosnak éreztük, hogy lássák a látogatók a különbséget a palettán szereplő kamerák és megapixeleik „mennyisége” között, hiszen a mostanában zajló pixel háborúban nehéz megtalálni azokat a kamerákat, amelyek valóban jó minőséget biztosítanak. Bízunk benne, hogy jövőre is hasonlóan izgalmas és innovatív termékpalettát mutathatunk be a konferencián.