Az IP Cam közreműködésével az SZKT új troli buszain Vivotek kamerák figyelik a randalírozókat

Az IP Cam közreműködésével az SZKT új troli buszain Vivotek kamerák figyelik a randalírozókat

Büszkék vagyunk rá, hogy viszonteladó partnerünkkel karöltve megvalósíthattuk a szegedi trolik kamerarendszerének kiépítését. A Vivotek – elismerve a munkát – így írt a fejlesztésről.

Szeged jelenlegi lakossága körülbelül 163.000 főt tesz ki, Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb városa. Szeged a közelmúltban Uniós és egyéb forrásoknak köszönhetően újjáépítette gyönyörű belvárosát, sétáló utcáit és átfogó tömegközlekedési rendszerek korszerűsítésbe kezdett.

A város életében jelentős szerepe van a fejlett és nagy hálózati lefedettséggel rendelkező tömegközlekedésnek. Villamosok, trolibuszok és buszok elemei alkotják ezt a rendszert. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a városban a forgalom növekedése számottevő, ezért rendkívül fontos a tömegközlekedési járművek biztonsága, amelyek közvetlenül befolyásolják a polgárok jó közérzetét. Figyelembe véve ennek jelentőségét, a város vezetése fokozatosan egyre nagyobb befektetésekkel támogatta a közlekedési rendszer és infrastruktúra korszerűsítését az elmúlt években.

A folyamat legújabb eleme a Szegedi Közlekedési Kft. ( SZKT ) trolibusz vásárlása. A trolibuszokon lévő intelligens közlekedési rendszert, New Line Technologies Kft. építette ki.

Ebben a projektben 110 darab Vivotek MD7560D hálózati kamerát alkalmaztak. A minőség és a technológia kulcsfontosságú szempontok voltak a New Line Technologies döntésében. A teljes támogatást a Vivotek egyik helyi disztribútora, az IP Cam Technologies Kft. látta el. Mivel a kamerák minden kritériumnak megfeleltek, a New Line Technologies sikeresen tudta alkalmazni a Vivotek MD7560D IP kamerákat az SZKT új trolibuszain, a busz belső és külső ellenőrzése céljából.

Az MD7560D egy 2 megapixeles vandál biztos házba szerelt, mobil felügyeleti IP kamera. Kifejezetten a közlekedési alkalmazásokra tervezték, mint a buszok, vonatok, és egyéb járművek megfigyelése. Megfelel az EN50155 szabványnak. Az MD7560D kamera 1600x1200 pixel felbontású optikájának köszönhetően rendkívül részletes és tiszta képeket készít, egyszerűsítve az emberek azonosítását és a tárgyak felismerését.

Sharon Lee, a Vivotek európai kereskedelmi divíziójának vezetője, így nyilatkozott: " Örömünkre szolgál, hogy a Vivotek kapott egy nagyszerű lehetőséget, hogy segítsen javítani a biztonsági infrastruktúrát az SZKT új trolibuszain. Az MD7560D bizonyult a legideálisabb választásnak a közlekedési biztonság fokozására a szegedi lakosság számára. A következő szakaszban bizonyára további MD7560D kamerák kerülnek beépítésre a régi, kamera nélküli SZKT buszaira."