Stratocast Cloud Platform és H.265 video kodek támogatás Vivotek és Genetec együttműködéssel

A videomegfigyelő rendszerek folyamatos fejlődésével megnőtt az  intelligens és költséghatékony biztonságtechnikai rendszerekre való igény is. Az ügyfelei iránt elkötelezett Vivotek, stratégiai együttműködésre lépett a globális IP biztonsági megoldásokat kínáló Genetec vállalattal. A partnerség keretein belül a Genetec felhő alapú videomegfigyelő szoftver Vivotek kamerákkal való integrációját és a hamarosan érkező H.265 video kodeket készítik elő.

Az együttműködés révén a Vivotek az első kameragyártó, mely a Stratocast szoftverbe a nemrég megjelent Genetec Cloud Link protokoll felhasználásával integrálja kameráit. A Stratocast lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan tudjanak könnyen használható megfigyelőrendszereket létrehozni, így a felhő alapú biztonságos rögzítéssel feleslegessé válik a helyszínen való komplex rendszerek menedzselése. A kis- és középvállalkozások a Vivotek kamerái és a Stratocast szoftver segítségével megfizethető és kényelmes felhő alapú videofelügyeletet tudnak megvalósítani, melyet bármilyen internet képes eszközzel elérhetnek. Az integráció megvalósulása 2015 nyarán várható, mellyel párhuzamosan a Vivotek kifejleszti kameráihoz a Stratocast VADP (Vivotek Application Development Platform) csomagot, a gyorsan és rugalmasan kiépíthető rendszerek érdekében.

Ma még a legtöbb biztonságtechnikai gyártónál a H.264 kodek szabványt használják, de ahogy nő az igény a nagyobb felbontás és tisztább képminőség iránt, úgy növekszik a H.265 video kodek technológia iránti érdeklődés. A H.265 képes eszközök megjelenésével, a nagyobb képtömörítési rátának köszönhetően, csökken a sávszélesség igénye, így a H.265 képes Vivotek kamerák alkalmazásával a Genetec felhasználók rendszereiket, a jelenlegi megoldásoknál olcsóbban tudják majd üzemeltetni.