Megérkezett a VIVOTEK Vast 2.0 béta teszt programja

A Vivotek tavaly ingyenesen elérhetővé tette professzionális, IP kamerák, NVR-ek, videószerverek és POS modulok összekapcsolására szolgáló VAST CMS/VMS programját. A Vivotek VAST intuitív funkciói, egyszerű felülete és kiváló erőforrás optimalizációja miatt rendkívül kedvelt szoftverré vált. A program 32db Vivotek kameráig ingyenes, efelett pedig csatornánként bővíthető akár Vivotek eszközökkel, akár ONVIF protokollon keresztül más gyártói kameráival. A rendszer képes H.265-ös kamerák kezelésére és akár több száz kamerát képes hierarchikus rendszerben rögzíteni és akár több megjelenítőn monitorozni. Ehhez kapcsolódik a VAST Matrix szoftvere, amely segítségével videó falat építhetünk.
A szoftver képes kezelni a Vivotek kamerák fedélzeti VCA analitikája által készített meta-adatokat, így például a vonal átlépést, területre való belépést, ólálkodást vagy éppen emberszámláló riportokat. A VAST teljes szerver-klient struktúrát képes felépíteni, így akár nagyobb ipari vagy kereskedelmi projektekhez is javasolható.

Mivel a VAST kódja és felülete immáron több éves, így a gyártó úgy döntött teljesen az alapjairól írja újra a programot, ezzel pedig megszületik a VAST 2.0 verziója.  Az új programkód egyik legnagyobb előnye, hogy immáron platform függetlenné válik, tehát a továbbiakban nem csupán Windows, de Linux és MacOS operációs rendszeren is használható lesz. A felület a kor igényeinek megfelelően teljesen megújul, a program pedig rengeteg új funkcióval gazdagodik majd.

Megújult élő kép és visszajátszási felület

Felvételek közti egyszerűbb, gyorsabb és okosabb visszakeresés

Több monitoros megjelenítés csupán pár kattintás segítségével

Külső eszközök integrációja, POS modulok kezelése

Interaktív E-térkép

A VAST 2 béta programjához kapcsolódó tutorial videók az alábbi linken érhetőek el: http://www.vivotek.com/vast2_beta/

Ezen verzió egyelőre csupán tesztként szolgál, kész kamerarendszer mellé egyelőre nem javasolt a használata. A program installációjához a korábbi verziójú VAST-ot először el kell távolítani a PC-ről. A teszt során mind a gyártó, mind pedig az IPCam Technologies szívesen fogadja a felhasználók észrevételeit és javaslatait.