Luxriot rendszerek Vivotek kamerákkal

Phoenix (Arizona állam), az USA hatodik legnagyobb városa, összesen 1097 csomópontban rengeteg közlekedési lámpával rendelkezik, amelyek száma folyamatosan nő.

Éppen bővítik a 96 E jelzésű út kereszteződéseit, ahova zártláncú kamerákat telepítettetek, hogy monitorozzák a forgalmat. A 88 csomópontban Vivotek kamerák figyelik meg az építkezés befejezését.

A szélsőséges fényviszonyok miatt igen nehéz a 24 órás megfigyelés, az IP kameráknak alkalmazni kellett a Wide Dynamic Range (WDR) Pro technológiát, hogy a területen a legjobb képminőséget nyújthassák, hasonlóan ahhoz, ahogyan ezt az emberi szem teszi ilyen körülmények között. Ahhoz, hogy a lehető legszélesebb látómezőt kapják, folyamatos 360 fokos elforgatható és 90 fokban dönthető eszközök kellettek és elengedhetetlen volt a 36X zoom is.

Phoenix szélsőséges éghajlatából adódóan a város egyik legfontosabb elvárása, hogy a kamerák képesek legyenek zökkenőmentes működésre még kedvezőtlen környezetben is. Mint kiderült, a Vivotek IP kamerák tökéletesek erre a feladatra. Nem csak az IP66-os időjárásálló ház miatt, ami megakadályozza a víz és a por bejutását, hanem a működési hőmérséklet (-40-től a +55 fokig)  értékei is lehetővé teszik a megfigyelést Phoenix híresen forró nyarai ellenére.

Az AJP Electric, a projekt kivitelező csapata úgy döntött,  hogy a LuxRiot  nyitott architektúrájú video menedzsment szoftverét (VMS) alkalmazza. A LuxRiot kezeli a MJPEG, MPEG4 és H.264 videó formátumokat, valamint a HD és a nagy megapixeles videófolyamot. A LuxRiot összeegyeztethető volt a Vivotek kamerákkal és a szoftver nagyon jó felhasználóbarát felületével.