Luxriot szoftver a huliganizmus elleni küzdelemben

A huliganizmus és vandalizmus gyakran problémát okoz a focimeccseken. Az ellenőrzés és a megelőzés nagy kihívást jelent a zsúfolt stadionokban, de ahogy a törökországi példa is mutatja, a Luxriot szerverek és szoftverek nagy segítséget jelenthetnek a megfigyelésben.

Az Atatürk stadionban a férőhelyek száma 10.000 fő. Elazig város rendőrségén figyelik a felszerelt kamerák által rögzített eseményeket, így próbálják azonosítani a gyanús tevékenységeket. A kamerák összesen 8 órát rögzítenek, amely magában foglal 3 órát a meccs előtt, és a meccs után.

A rendszer kiépítéséhez Etrovision kamerákat választottak, 45db EV8180F 5 megapixeles IP kamera segítségével kísérik figyelemmel az egész látogatói területet.
A Etrovision EV8180F 2536 x 1940 (5 MP) felbontás @ 10 fps felvételeket készít.

A projekt száloptikai megoldását a Fiberex valósította meg, aki jártas az IP és az optikai infrastruktúrák, valamint a LAN / WAN hálózati termékek kiépítésében. A stadion videó rendszerében pedig LuxRiot VMS szoftvert használnak. A rendőrség és az operatőrök már ismerik a felhasználói felületet, amelyet már lefordítottak török nyelvre​​. Amellett, hogy támogatja több más gyártó kameráit, kiválóan működik Etrovision eszközökkel is. A Luxriot szoftvere nem csupán leegyszerűsítette az integrációt, hanem hosszú távon egy rugalmas, felhasználóbarát platformot biztosít, amely jelentős segítség a hatékony ellenőrzéshez.