Iroda- és üzemépületek biztonságos védelme

Irodaházak

Egy vállalat számára az üzleti sikerek fontosságával egyenértékű, hogy hol és milyen körülmények között működik. Az irodaházak arra törekednek, hogy jó megközelíthetőséggel, ügyfélbarát környezet kialakításával és bővítésre alkalmas helyiségekkel vonzzák be a cégeket.

Gyártóüzemek, üzemi területek

A saját telephellyel rendelkező vállalatok számára is fontos a biztonságos munkahely megteremtése, hiszen a zavartalan termelés, a nyugodt irodai körülmények elősegítik a hatékony munkavégzést. A termelésben, rakodótérben elhelyezett kamerák munkavédelmi szerepet is betöltenek, baleset esetén a felvételek fontos bizonyítékként szolgálhatnak arról, hogy történt-e mulasztás. A legtöbb irodaházban és vállalatnál porta-, illetve 7/24 órás biztonsági szolgálat működik, amelynek hatékonyságát nagyban növeli az IP videomegfigyelő rendszer.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen intézmény védelme esetén?

A létesítmény területén lévő értékek, berendezések védelme

Az Intellio objektum alapú detektorainak segítségével a rendszer automatikusan, másodpercek alatt riasztást ad, ha egy tárgyat elmozdítottak, vagy az épület egyes részeit látványosan megrongálták. A messzemenőkig paraméterezhető detektorok képesek akár azt is kiszűrni, ha egy statikus térben egy oda nem való objektum lett elhelyezve, így segítségével villámgyorsan detektálhatóak gyanús tárgyak elhagyása.

Az épület(ek) és/vagy létesítmény éjszakai és hétvégi héjvédelmének biztosítása

Intellio intelligens vonalátlépés- és mozgásdetektorok segítségével a biztonsági személyzet azonnali riasztás kap, ha illetéktelen behatolás történt akár a magánterületre, akár az épületbe, akár egy elzárt helyisébe. A szín, méret és irány szerint is szűrhető, rugalmas Intellio detektorok tökéletesen el tudják látni a létesítmény kerítésvédelmét is, mi több a behatolásról készült felvételek minden esetben regisztrálásra kerülnek, így könnyedén megtalálhatóak az akár több hetet is átölelő rögzített videoanyagban.

Parkolók, mélygarázsok védelme, járműregisztráció

Egy több száz ember számára is munkahelyet adó irodaház vagy üzem mindig jelentős gépjárműmozgást generál. Az Intellio ANPR rendszámfelismerő modul segítségével minden egyes ki- és behajtó autót a rendszáma alapján detektálni lehet, lehetőség van feketelista készítésére, vagy a sorompó automata vezérlésére. Emellett a parkolót/mélygarázst figyelő kamerák képén alkalmazható Intellio Smart Search megoldásának köszönhetően a rendszer automatikusan, másodpercek alatt meg tudja találni egy adott jármű érkezésének és távozásának dátumát, vagy egy baleset videoanyagát.
 

A rendszerint nagy kiterjedésű létesítmények átlátható, gyors kezelése

Az Intellio interaktív, háromdimenziós térképfelületének segítségével nagyon sok szinttel rendelkező, vagy akár több épületből álló létesítmény menedzselése is gyerekjáték. Az online kameraképekkel működő, látványos felület a létesítmény háromdimenziós makettjét tartalmazza, melybe minden kamera a megfelelő helyen elhelyezhető, élőképe bármikor megtekinthető, a PTZ kamerák ráadásul vezérelhetőek is. Az épületekbe belépve, többszintes épületek esetén lehetőség van az épületek szintjei között is mozogni.