Intellio kereskedelmi létesítményekben vásárlás elemzéssel

A nagy forgalmú üzletekben sok ember megfordul, az akciók alkalmával vagy az ünnepeket megelőző időszakban tömegek alakulhatnak ki egy-egy bevásárlóközpont területén. Az ilyen létesítmények a fiatalok kedvelt találkozóhelye, ahová a színes programok, mozi és egyéb szórakozási lehetőségek is bevonzzák az embereket. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a kamerával megfigyelt területen ritkábban történik bűncselekmény, a megtörtént esetek pedig a felvételek segítségével gyorsabban felderíthetőek.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen intézmény védelme esetén?

Automatikus riasztás, preventív megfigyelés

Intellio intelligens mozgásdetektorok

Az Intellio mozgás alapú detektorainak segítségével a rendszer automatikusan, másodpercek alatt riasztást ad, ha egy lezárt- vagy üzemi területre illetéktelen behatolás történik, így a biztonsági személyzet azonnal reagálni tud. Az Intellio objektum alapú detektorai képesek riasztás adni, ha egy tárgyat elmozdítottak, vagy az épület egyes részeit látványosan megrongálták. A messzemenőkig paraméterezhető detektorok képesek akár azt is kiszűrni, ha egy statikus térben egy oda nem való objektum lett elhelyezve, így segítségével villámgyorsan detektálhatóak gyanús tárgyak elhagyása.

Integrációs lehetőség az épületfelügyeleti rendszerrel

Napjaink kereskedelmi létesítményei nagy kiterjedésű, többszintes, hatalmas épületek, melyek fenntartása redkívüli- és komplex feladatot az üzemeltetőkre. Nagymértékben megkönnyíti munkájak, ha egyetlen egységes, komplett szoftvert kell csak kezelni, mely összefogja a különböző szakterületek rendszereit. Az Intellio több neves gyártó épületmenedzsment szoftverébe integrálva lett (Gamanet C4, Seawing SIS, stb.) így egy adott hiba vagy egyéb esemény hatására a terület kamerájának képe automatikusan láthatóvá válik a képernyőn.

Vásárlóelemzés gyorsan, felsőfokon

A kiélezett kereskedelmi versenyben nem elegendő a kiváló minőség, a szolgáltatás vagy a körültekintően szervezett promóció. A lépéselőnyt az szerzi meg, aki ismeri és megérti a változó piaci igények mozgatórugóját: a fogyasztók viselkedését. Az Intellio VisiScanner nevű megoldása egy egyszerűen telepíthető, videó alapú vásárlóelemző megoldás, amely statisztikát készít a látogatók számáról, neméről és életkoráról. A nyilvános helyeken alkalmazott VisiScanner segít a pontos vevő- vagy látogató statisztikák készítésében, hatékonyan támogatja a piackutatási tevékenységet. Az egyszerűen feldolgozható adatok segítségével értékes információ nyerhető vásárlók összetételéről és számáról.

A nagy üvegfelületek mögötti területről is részletes kép szolgáltatása – ez különösen nagy képdinamikát követel meg a kameráktól

Különösen nagy képdinamikát követelő területek védelmét az iWDR funkciót alkalmazó Intellio kamerákkal maradéktalanul el lehet látni. A technológiát alkalmazó kamera – a szélesebb képdinamika érdekében – időben dupla expozíciót végez, így a hagyományos kamerák 30-40dB-es képdinamikájától lényegesen jobb eredményt produkálva, 100dB-es értéken működik. Így akkor sem vesznek el az üvegfelület mögötti részletek, ha a szabadban szikrázóan süt a nap.

Forrás: Intellio.eu