Az Intelligens Stream okosan használja a sávszélességet

A VIVOTEK intelligens streaming technológia segítségével könnyedén takaríthatunk meg tárhelyet és még a sávszélesség is drasztikusan lecsökken.

Mi az intelligens -smart- streaming?

Az intelligens steaming egy kifinomult technológia, amit a VIVOTEK fejlesztett ki válaszul a nagyobb videó felvételek nagyobb adatforgalom igényére. Eddig sok felhasználó tömörítette a videó felvételeit rosszabb képminőségben, így keresve a megoldást a fennálló problémára. Bár valóban kisebb is volt az adatforgalom, de a kép minősége is sokat romlott. Intelligens streaming-gel a VIVOTEK által kifejlesztett technológia segítségével nem szükséges a nagyobb tömörítés, mivel az egyes felvételeknél csak a megfigyelt esemény vagy kijelölt terület lesz maximális felbontással látható. Ezeket a területeket a felhasználó előre beállíthatja ROI (ROI) módban vagy a szoftver automatikusan felismerheti a mozgó tárgyakat, személyeket. Háttér területek érdektelen részei alacsonyabb videó minőségben kerülnek továbbításra, így a hálózati sávszélesség, valamint a tárolókapacitás is kisebb lehet. Az eredmény olyan felügyeleti videó, amely megőrzi a videó minőségét, ahol ez számít, miközben jelentősen csökkenti a teljes hálózati forgalmat.

Miért intelligens -smart- streaming?

Olyan környezetben, ahol a hálózati kapacitás korlátozott vagy ott, ahol javítani szeretnék a hálózat hatékonyságát, az intelligens streaming tökéletes megoldást biztosít. A Smart Stream használatával a felhasználó képes például egy közlekedési ellenőrzést végezni. Csak a közúti járművek lesznek rajta a nagy felbontású képeken, míg a környező épületek már csak az alacsonyabb felbontásban lesznek láthatóak. A Smart Streaming érzékeli a mozgást és jobb minőségű videót készít mozgó tárgyakról vagy mozgó személyekről. Az intelligens streaming-gel azt is beállíthatjuk, hogy a ROI és az automatikus mozgásérzékelés egyszerre működjön. A Smart Streaming-hez automatikus üzemmódban csak az eredeti sávszélesség 30 %-a szükséges.

Ingyenes integráció

Az intelligens streaming kompatibilis a H.264 videó szabvánnyal, és nem igényel további lejátszó integrációt. Minden böngészővel (plug -in) vagy felügyeleti szoftverrel / NVR-rel tud csatlakozni a Smart Streaming.

Milyen kamera alkalmazza az intelligens streaming-et?

Az intelligens stream technológia jelenleg a Vivotek IP8371E kamerában érhető el. Ez egy 3 megapixeles kültéri csőkamera. Köszönhetően a nagy felbontásnak könnyen megbirkózik a fontos események megfigyelésével vagy a rendszámtáblák, arcok felismerésével. Az egyetlen lehetséges hátránya az ilyen nagy felbontású kamerának, hogy nagy a sávszélesség igénye. Az IP8371E esetében azonban az intelligens stream technológiának köszönhetően ez a probléma megoldódik költséghatékony módon.

Alkalmazás

Amennyiben el szeretné indítani az intelligens streaming alkalmazást az IP8371E kamerában, akkor keresse meg a videó beállítások között a Smart Stream Configuration ->Video->Stream->Any stream->H.264 pontot, és állítsa be a videó minőségét az előtérre és háttérre, így máris élvezheti az alkalmazás jótékony hatásait.