Esettanulmány: AirLive integrált megoldásokon alapuló IP video felügyeleti rendszer

Bevezetés

A Santiago de Chile-ben található hotelként és apartmanként is üzemelő  KSA YOUR APARTMENT épületének biztonsági megfigyelő rendszere az Airlive professzionális kameráin és integrált IP felügyeleti rendszerén alapul.

A megoldandó probléma

A projekt kiírása alapján a rendszernek a következő kritériumoknak kell megfelelnie:

  • Elegendő kamera, hogy beláthatóvá váljon a folyosón levő összes sarok, minden emeleten és a földszinten.
  • A kameráknak minimálisan 1 MP felbontásúaknak kell lennie és 15 métert kell belátnia. (A központi rögzítő rendszer tegye lehetővé az előriasztási rögzítést (fényviszonyok változása, mozgás, stb.)
  • Az esemény alapú rögzítésnél legyen pár másodperces elő és utó rögzítés
  • A portás szobába levő megfigyelő helységben legyen hozzáférés a rendszerhez, hogy megkönnyítse a jogosultaknak a felvételek kimentését egy másik tároló eszközre.
  • A kamera formájának és pozíciójának alkalmasnak kell lennie a mozgás követésére az épületen belül.

A Megoldás

A kivitelező rendszerintegrátor „Evolution Ingeniería Limitada” az IP kamera rendszer kivitelezésére 52 darab biztonságtechnikai kamerát ajánlott a sarkok lefedésére, az alábbi típusokkal:  23 darab 360o-os halszemoptikás Airlive FE-200VD valamint 23 darab Airlive DM720 kamera (1-től a 23. emeletig) és a földszintre 6 darab Airlive BU720 IP kamera.

A kamerák PoE (Power of Ethernet) tápellátásához 11 darab PoE-FSH808AT PoE switchet javasolt.

A kamerák felvételeinek a rögzítésére 4 darab 16 csatornás NVR (Airlive NVR16) került letelepítésre, amelyek folyamatos rögzítés esetén 30 napot képesek rögzíteni a beépített 3TB-os merevlemezekre. A kameraképek megjelenítéséhez 4 Full HD-s monitort használnak.

Az eredmény

A teszteket követően a megfigyelőrendszer magasan felülmúlta az épület menedzsmentjének elvárásait, amelyet a zökkenőmentes integráció jelentett az emeleteken már kiépített Cat6-os informatikai hálózathoz. Erre azért fordítottak nagy figyelmet, mivel a szobákban VoIP telefonok és IP TV szolgáltatás is beszerelésre került