Basler IP kamerák a szállítmányozásban

Basler IP kamerák a szállítmányozásban

Számos nagy ipari vállalat szükségét érzi, hogy automatizálja a rendszerfolyamatait. Ez különösen fontos a nyersanyagok és késztermékek hatékony szállítása kapcsán, valamint a vasúti szállítmányozásnál.

Az egyik hatékony megoldás egy kamera rendszer és egy integrált mérőrendszer kombinációja. A kamerarendszer, valamint a professzionális szoftver felismeri és számolja a vasúti kocsikat. A mérési rendszer pedig jelzi a vagonok töltöttségének pillanatnyi állapotát .

Egy orosz olajtársaság, a JSC ANK Bashneft, valamint a hozzá tartozó 20 létesítmény is ezt a megoldást választotta.

A rendszer 84 darab IP kamerát, 24 szervert és 25 munkaállomást foglal magában, melyek teljesen automatikusan mérik a szerelvények telitettségét. A feltelepített hardverek és szoftverek 20 különböző pontot különböztetnek meg. A kontrolling rendszer és az integrált mérési és folyamatirányítási rendszerek a töltőállomásokon kaptak helyet. A szoftver automatikusan szinkronizálja az adatokat a vagonok adatbázisában és az APM operátor munkaállomásokon.
Mivel ez a vizsgálati rendszer éjjel-nappal működik, a kameráknak meg kell felelniük a komplex teljesítményi és megbízhatósági előírásoknak. Fontos volt ezért, hogy tapasztalt gyártó kamerái alkossák a rendszert. A céget hamar lenyűgözte a Basler eszközök minősége és a gyártó sikertörténete. Az 1.3MP-es felbontás és CCD érzékelő nyújtotta kiváló képalkotás mind-mind a BIP2-1300c-dn kamerák mellett szólt.

Az ARSCIS érzékelő rendszerhez kompatibilis beállításokat a kamera nyílt API (Application Programming Interface) felületén illesztették.

Telepített eszközök:

  • 84 db Basler BIP2 - 1300c - dn IP fix box kamerák
  • Eridan kameraház (-60 ° C / +50 ° C, robbanásbiztos)
  • Az ARSCIS által kifejlesztett Mallenom szoftver
  • Informatikai rendszer: 1C, SAP