Az Airlive újabb funkcióval bővítette felhasználókat segítő weboldalát

Figyelemmel kísérve az Airlive weboldalát feltűnhet, hogy a gyártó hónapról-hónapra megújítja, bővíti azt, könnyítve így a felhasználók munkáját.

Legutóbb az Airlive egy olyan alkalmazást tett közzé, amely vezeték nélküli technológiát használó eszközök kiválasztásához nyújt segítséget.

Az alkalmazás három részből áll:

  1. Az első fülön azt láthatjuk, hogy milyen minimális vételi érzékenység szükséges ahhoz a vételi oldalon, hogy a kapcsolat létrejöjjön (távolság, frekvencia és adóteljesítmény függvényében).
  2. A második az adóteljesítmény és a vételi érzékenység ismeretében megadja a két végpont közötti elméleti maximális távolságot.
  3. A harmadig fülön található alkalmazás által megkaphatjuk a szükséges antenna magasságot, mely ahhoz szükséges, hogy az összeköttetés teljes rálátás mellett (fresnel zóna 60% -ban tiszta) létrejöjjön.

Fontos megjegyezni, hogy bár az alkalmazás jelentős segítséget nyújt a vezeték nélküli adatátvitel alapadatainak kiszámításában, az értékek tájékoztató jellegűek, az összeköttetés megvalósíthatóságához mindenképpen szükséges a helyszíni felmérés.

Az alkalmazás ITT érhető el.