Airlive siker – kamerarendszer kiépítése nagy számú rádiós kapcsolat esetén

A helyszín egy magántulajdonban lévő kikötő Campana városban, mely Buenos Aires tartományban található, a Paraná de las Palmas folyó partján. A kikötőt az Euroamérica vállalat működteti, aki hűtött áruszállítással (elsősorban gyümölcs) és egyéb rakományok (erdészeti termékek és berendezések) forgalmazásával, raktározásával foglalkozik. Megfigyelő rendszerük kiépítésével az Airlive-hez fordultak.

Az Euroamerica egy olyan kamerarendszer kiépítését kérte, amely lehetővé teszi minden olyan esemény nyomonkövetését, amely a kikötő területén történik. A kamerák maximális távolsága 600 méter volt, ezt a távolságot kellett áthidalni ahhoz, hogy átlagos sebességű, nagy felbontású felvételeket továbbíthassanak.

Mivel nagy számú rádiós kapcsolat működött egyidejűleg a telephelyen, a legnagyobb kihívást az AirMax 5N berendezés kalibrálása jelentette.
A projektmenedzserek szerint az Airlive termékeinek köszönhetően az  elért eredmény kitűnő volt, amihez nagy mértékben hozzájárult az Airlive helyi csapatának műszaki támogatása a telepítés során.

A kész rendszerben minden IP kamera (OD-600HD és OD325HD) egy független CPE egységhez csatlakozik, így képesek jó minőségű videót küldeni a megfigyelő állásokra. Bizonyos esetekben egy CPE  egység két kamerát is kezel. A bázisállomásokon Airlive AirMax DUO egységek vezérlik a köztes kommunikációt. A lefedettséget 90 fokos szektor panelek segítségével érték el. Egy toronyra több AirMax Duo eszközt is telepítettek. A létrejött kétirányú Gigabites kapcsolat lekezeli az élőkép közvetítést minimális késleltetéssel, míg a szerver konfiguráció lehetővé teszi a videó tárolását és a valós idejű megjelenítést.
A bővíthetőség lehetősége adott, így akár később több kamera és AP egység is elhelyezhető a területen. A hálózati topológia egyszerű: AirMax5 eszközök kliens módban kapcsolódnak az infrastruktúra központi csomópontjaihoz, amelyek az Airmax DUO eszközök Accesppoint módba állítva.