Új halszem optikás kamerák a Vivotektől

Új halszem optikás kamerák a Vivotektől

A Vivotek újragondolta a fisheye dóm kameráit és ennek eredményeképpen két új 5 megapixeles, 360 °-os nézetű hálózati kamerát fejlesztett: az FE8174-et és az FE8174V-t.

Az 5 megapixeles érzékelő egy apró 1,1 mm-es halszem objektív segítségével 180 °-os panoráma és 360 °-os térhatású nézetre képes. A panorámás halszem kamerák többször bizonyították, hogy ideális megoldást biztosítanak a nagy, nyílt területek átfogó és folyamatos felügyeletre, mindezt a lehető legalacsonyabb költségek mellett. A Vivotek FE8174 és FE8174V félgömb alakú képet mutat, de a legújabb csúcstechnológiájú képfeldolgozási képességek révén a félgömb alakú képeket át lehet alakítani hagyományos képpé az elemzéshez. A panoráma nézetben az ePTZ funkcióval egyszerűen és eredményesen fokozható a hatékonyság.

A VIVOTEK FE8174 és FE8174V kamerákat ellátták WDR funkcióval és IR-szűrővel, hogy kiküszöböljék az előnytelen megvilágításból adódó problémákat. Az új Pixel Counter funkció a térben elhelyezkedő tárgyak kiemelésére szolgál (vagy a Pixel-Per-Foot), így priorizálva a megfigyelési területet.

A kamerákat IP66 házba helyezték és IK10 kamera burokkal látták el az időjárási viszontagságok és külső behatások elleni védelem jegyében.

Kifejezetten ajánljuk nagy, nyitott területek megfigyelésére. Ilyenek lehetnek például a repülőterek, bevásárlóközpontok, tágas üzletek, irodaházak, éttermek.

Steve Ma, a Vivotek ügyvezető alelnöke így nyilatkozott az új termékekről: "A technológiai fejlődés megállíthatatlan, ennek gyöngyszemei a jól bevált halszem optikát használó kamerák, amelyek olcsóbbá és kezelhetőbbé tették a nagy nyílt területek megfigyelését. Örülök, hogy a biztonságtechnikai piacon a termékeink kiválóan szerepelnek, és bátran kijelenthetem, a mi 5 megapexiles halszem optikával ellátott kameráink a maguk nemében egyedülállóak."