VIVOTEK teljes megfigyelő megoldás védi a Tungnan Egyetem fiataljait és cserediákjait

Helyszín: Taiwan

Modellek: IP8364-C, IP8362, IP8332-C, FD8134, ND8401, VAST

Mennyiség: 135

Tungnan Egyetem

A Tungnan Egyetem 1970-ben jött létre az ipari technológiai fejlődésnek köszönhetően. Kezdetben junior technológiai főiskolaként kezdte meg működését, Mr. Zhing-Ping Jiang vezetésével. Az intézmény tizenhárom szakával a négy legnagyobb főiskola egyike. A hegyvidékes Shenkeng környékén található Új Taipei Városban, ahol természetes környezetben tudják oktatni a diákokat az ott dolgozók.


A kihívás: Tungnan Egyetem kinőtte a régi analóg megfigyelő rendszert.

A gyors fejlődés olykor fájdalmas befektetésekkel jár, ahogy a Tungnan Egyetem esetében is. A 7300 diákot oktató intézmény kinőtte régi, analóg megfigyelő rendszerét. A régi rendszer megbízhatatlan működése és az éles képek hiánya arra a döntésre juttatta a vezetőséget, hogy új megoldást kell találni, ami védelmet nyújt minden időszakban. A nyomonkövethetőség, valamint a biztonságérzet biztosítása, a tanulók és az alkalmazottak részére egyaránt fontos, egy kiterjedt campus esetében pedig mindig nagy kihívást jelent.

Mivel a campus egy hegyoldalba épült, a nagy viharok áramkimaradásokat is okoznak, melynek következtében sérültek a berendezések, ezért az új rendszernek – a védelem érdekében - nem csak intelligensnek kell lennie, hanem kellőképpen ellenállónak is. A nagy terület lefedéséhez pedig intuitív és rugalmas rendszert kell kialakítani, amely az egyetem területének minden pontját lefedi. A vezetés végül egy független biztonsági központ kialakítása mellett döntött, amely az iskola teljes területét képes levédeni és garantálja a biztonságot. A biztonságtechnikai rendszer tervezésére a kiváló Apogear disztribútorral vették fel a kapcsolatot, akik a követelményeknek megfelelően elkészítették a biztonságtechnikai rendszer tervét.


A megoldás: VIVOTEK védelem

Az Apogear tudta, hogy egyetlen megfigyelő megoldás képes biztosítani a Tungnan Egyetem igényelt – és ez a VIVOTEK. Tekintettel a campus széles kiterjedésére 135db IP kamera került telepítésre a teljes védelem biztosításának érdekében. A kültér és a mélygarázs védelmére 66db IP8364-C IP csőkamerát telepítettek, ahol a beépített Day&Night funkció biztosítja a megfigyelést minden időjárás körülmény között. A 2 megapixeles érzékelő 1920x1080-as felbontást nyújt 30 fps-sel. Annak érdekében, hogy a kamera folyamatosan alkalmazkodjon a változó fényviszonyokhoz, a kamerák eltávolítható IR szűrővel és 20 méteres hatótávolságú IR megvilágítóval rendelkeznek, biztosítva ezzel a kiváló képminőséget. Az IP66-os tokozatnak köszönhetően a kamera ellenáll a környezeti viszontagságból eredő pornak és esőnek.

Az épületek tetejére, sarkaira és lépcsőházaiba a kivitelező a VIVOTEK IP8362 kameráját javasolta a 2MP-es felbontás, a WDR, a fókusz támogatás, és az IP67-es kameraház miatt. A WDR-nek köszönhetően bármilyen fényviszonyhoz tökéletesen alkalmazkodik. A sarkok és lépcsők megfigyelésére 20db IP8332-C csőkamera került telepítésre, amely a beépített 15 méter hatótávolságú IR megvilágítóknak köszönhetően éjszaka is megfelelő képet biztosít. Ezeken felül installálásra került 6 darab FD8134-es fix dóm kamera, amiket az épületben található liftekbe szereltek fel.

Nagy terület, magas kameraszám, minden egy rendszer alatt menedzselve – VAST.

Végül a teljes rendszer kameraképeit 9darab ND8401-es NVR-rel fedték le, amit a VIVOTEK menedzsment szoftverével a VAST-tal fogtak össze. A rögzítők 16 kameraképet képesek fogadni fejenként, amik 96Mbps-os rögzítési sebességre képesek, támogatják a RAID0/1/5/10-et, ami 4 HDD-t támogat, továbbá az eSATA port segítségével további külső háttértárral bővíthető a rendszer.

A biztonsági központ, a VAST alá beemelt rögzítőkről összesen 135 kamera képet tud egy helyen monitorozni, így az egyetem minden energiáját az oktatásra és a fiatalok védelmére tudja fordítani.