VIVOTEK a közlekedésbiztonságban


Notice: getimagesize(): Read error! in /var/www/ipct.hu/inc/thumbnails.php on line 178

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/ipct.hu/inc/thumbnails.php on line 180

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/ipct.hu/inc/thumbnails.php on line 180
VIVOTEK a közlekedésbiztonságban

A közlekedés nem csak az utca emberének fontos, hanem az azt támogató infrastruktúra fontos része a gazdaság fejlődésének. A szeptember 11.-i terrortámadás hívta fel igazán a figyelmet a közlekedésbiztonság jelentőségére és a világban zajló események, folyamatosan hangsúlyozzák ezt a tényt. Az átfogó és megbízható felügyeleti rendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a közbiztonság megőrzésében, a vonatok, buszok, repülőgépek és egyéb közlekedési eszközök zavartalan működésében és a létesítmények fenntartásában.

Széles körű megoldások

A közlekedési szektor környezete igen változatos. Lehet kültéri és beltéri, nyitott és zárt, rossz megvilágítású és világos, nappali és éjszakai. Erre a helyzetre tekintettel a VIVOTEK nagyfelbontású kamerák széles körét fejlesztette ki egyedi specifikációkkal, beleértve a bullet, dóm, halszem optikás és box kamerákat, az adott felhasználói környezet igényeinek megfelelően.   

A VIVOTEK által kifejlesztett sorozat a közlekedési szektor számára fontos alkalmazások támogatásához szükséges funkciókkal rendelkezik, mint például az emberek számlálása, átkelőhely- és térfigyelés. A még igényesebb alkalmazás érdekében nagy felbontású kamerák biztosítják megfelelő szintű részletességgel a személyek vagy rendszámok azonosítását.

Támogatott ipari szabványok

  • EN50155
  • IK10
  • M12

A közlekedési szektor számára fejlesztett megoldásoknál a legfontosabb tényező az ipari szabványoknak való megfelelősség. A VIVOTEK törekszik arra, hogy a lehető legszélesebb körben eleget tegyen ezeknek a szabványoknak, beleértve az interfészeket, fizikai tervezést, és az interoperabilitást.

A VIVOTEK termékek megfelelnek az egyik legfontosabb ipari szabványnak az EN50155-nek, amely gördülő járművek (pl.: vonatok, metrók) elektronikus berendezéseire vonatkozik. Az EN50155 számos kritériumot határoz meg, amelyeknek az adott eszköznek meg kell felelnie; többek között ilyen a páratartalom ellenállás, működési hőmérséklet tartomány, elektromágneses szigetelés. Egy másik kulcsfontosságú szabvány, melyet a VIVOTEK támogat, az M12 Ethernet csatlakozó specifikáció, amely biztosítja a szélsőséges körülményeknek is megfelelő hálózati kapcsolatokat. Az IP66 szabvány garantálja, hogy sem apró porszem, sem víz nem kerülhet a kamerák belsejébe a leghevesebb esőzés és szél hatására sem. Az IK10 szabványnak való megfelelőség pedig szavatolja, hogy a VIVOTEK hardware a legerősebb - a közlekedési környezetben rendszeresen előforduló - mechanikai hatásoknak is ellenáll.

Kifinomult technológiák és design

  • WDR Pro
  • Rendkívüli éjszakai láthatóság
  • Magas képváltási frekvencia
  • Automatikus expozíció válaszidő
  • Intelligens videó elemzés

A cég mindamellett, hogy támogatja a legfontosabb szabványokat, diverzifikált technológiájú portfóliót fejlesztett ki, mely vagy növeli az általános teljesítményt vagy megfelel a speciális közlekedési környezetnek és alkalmazásoknak.

A VIVOTEK egyik legfontosabb közlekedésbiztonsági megoldása a WDR Pro, amely kiváló minőségű kép készítését biztosítja, még nagy kontrasztú megvilágítás esetén is, így például egy alagútban. A közlekedésbiztonsági kameráknak folyamatosan változó és nagyon különböző körülmények között is helyt kell állniuk a változó fényviszonyoktól kezdve a fizikai mozgásokon át, a WDR Pro a legjobb garanciája a kiváló képminőségnek.

Éjszakai megfigyelésre és vagy más alacsony fényviszony esetére a VIVOTEK SNV sorozatú kamerái alkalmasak igazán.  Vegyük például a lehető leggyengébb világítást, egy utasszállító járművet késő éjjel. Az SNV kamera tiszta, színes felvételt nyújt nagyon alacsony fényviszonyok esetén, biztosítva ezáltal az utazás biztonságát, mind a járművezetőnek, mind az utasoknak. Olyan megfigyelési helyeken, ahol nagy sebességű mozgás van – mint például járművek működés közben – a VIVOTEK a magas képkocka számot alkalmaz – akár 60 képkocka per videofelvétel- a tiszta részletek érdekében.

A VIVOTEK különböző technológiákat fejlesztett ki a közlekedésbiztonsági alkalmazások támogatására is. Például a VIVOTEK kamerák képesek integrálni a GPS adatokat és szövegként megjeleníteni a felvételen, ezzel megkönnyítve a helymeghatározást és az átfogó adatszolgáltatást. A privát szférát érintő esetekben a VIVOTEK adatvédelmi maszk funkciót biztosít, amely automatikusan elhomályosítja a kamera látóterének bizonyos területeit. Ez az intelligens funkció különösen ideális vasút- illetve metróállomások megfigyelésére, lehetővé téve a rendőrség, illetve a biztonsági személyzet számára a proaktív intézkedéseket mielőtt bármilyen sérülés vagy tragédia következne be. 

A vonalátlépés jelzés egy másik intelligens funkció, ami állomások biztonságát fokozza,a peronoknál  A VIVOTEK kifejlesztette a VADP-t, a nyílt alkalmazásfejlesztés platformját, amelynek segítségével lehetővé válik a kamerán belüli videó analitikus funkciók integrálása. A VADP-vel a vonalátlépés érzékelő közvetlenül a VIVOTEK kamerákba telepíthető; és a felhasználók előre beállíthatják több objektum megfigyelését.

Egyedi termékek szállítási alkalmazásokhoz

A VIVOTEK kompakt halszem optikás kamerái ideális felügyeleti megoldást nyújtanak szűk helyeken, mint a vasúti kocsik és a buszok belső tere. A Panoramic PTZ egyesíti a halszem optika és a speed dóm funkciókat, zökkenőmentes váltást nyújtva az egész terület, illetve egy adott rész ellenőrzése között.
A kamerákban - mint például az MD8531H-ben - lévő videó elforgatási funkció lehetőséget nyújt szűk vagy nyitott tereken való átfogó kép rögzítésére. Ezen kívül, bizonyos kamerákat (pl.: MD8562 és FE8174V) rendkívül széles látómezővel terveztek, melyek testreszabott megoldást nyújtanak az ilyen területekre. Különlegesség még a távoli pontok ellenőrzése nagy teljesítményű zoom objektívvel.  

Bizonyított tapasztalat és kötelezettségvállalás

Több projektben sikeresen alkalmaztak VIVOTEK kamerákat közlekedésbiztonsági rendszerek kiépítése során. Például a Szeged közlekedési hálózatában, a nyugat kínai Zhenzou és Xian városok közötti autópályákon, állomásokon és nagy sebességű vasúthálózat mentén; valamint a Brazil főváros metróállomásain.