Mozgó járművekre kifejlesztett megfigyelőrendszerek

Manapság az informatikai fejlődés már lehetővé teszi, hogy szinte bárhol összeköttetésbe maradjuk a világgal. Az elmúlt évtizedek innovációinak hatására napjainkra valósággá vált a mozgó járműveken működtetett online eszközök használata. A legkorszerűbb tömegközlekedési és közszolgálati feladatokat ellátó járművek mind fel vannak készítve biztonsági kamerák fogadásához és működtetéséhez. A tömegközlekedési járművek fokozottan veszélyeztetettek biztonsági szempontból, így elvárható, hogy modern világunk kompromisszummentes megoldást kínáljon erre a problémára.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen járművek védelme esetén?

A mozgásban lévő járművek belső terének folyamatos megfigyelése

Az Intellio kameráinak nagy része lehetővé teszi, hogy a benne elhelyezhető SD kártya belső tárhelyként funkcionáljon. A webes beállító felületük a tárolt felvételek teljes körű kezelését támogatják: visszajátszhatóság, mozgásdetektor beállítás + mozgás alapú rögzítés, keresés tárolt pillanatkép alapján, videoanyag exportálás. Az Intellio kamerák igen alacsony fogyasztása nem csökkenti a jármű akkumulátorkapacitását.

A teljes körű kezelhetőség mindenek felett: centralizált tárolás

Az Intellio kamerák SD kártya támogatásának nem csak az adatok nyers eltárolására az egyetlen funkciója. Ha a mozgó kamerák vezeték nélküli hálózatba vannak szervezve, a megfelelő sávszélesség fennállásakor a kártyán tárolt anyagokat a rendszer automatikusan áttölti, egyúttal szinkronizálja a központi rögzítőn. Így az SD kártya csupán egy átmeneti pufferként üzemel, s az összes kamera felvételét egyszerre, szinkronban lehetséges visszajátszani és vizsgálni.

Egy adott esemény gyors visszakeresése a rögzített felvételekben, akár több hetes időszakot is átölelve

Az Intellio Smart Search megoldásának köszönhetően a rendszer automatikusan, másodpercek alatt megtalálja egy adott esemény felvételeit a tárolt adatok között, akár több heti anyagot is átvizsgálva. Az eljárásnak köszönhetően ön rengeteg „rabszolga-munkát” megspórol, ám ami még fontosabb: kérdéses esemény vagy rongálás esetén nem szükséges órákig, esetenként napokig tartó nyomozásba fogni. Csupán egyet kattint s a rendszer máris a rongálást mutató videoanyagra ugrik, aminek alapján lekövethető, hogy ki, mikor és hogyan követett el bűncselekményt a járművön vagy annak közvetlen közelében.

Forrás: Intellio