Teljes körű Intellio megoldások, a pénzügyi szektorban – Intellio Smart Search

A bankok és nagy pénzforgalmat lebonyolító létesítmények video megfigyelő rendszerének tervezésekor elsődleges szempont, hogy az adott területek kameráinak képei villámgyorsan elérhetőek, a felvételek gyorsan előkereshetőek és exportálhatóak, a képeken az események jól láthatóak, az emberi arcok pedig felismerhetőek legyenek. A felvételek biztonságos tárolása rendkívüli hangsúlyt kap egy biztonsági esemény, rablás vagy rablási kísérlet illetve lopás bekövetkezésekor.

A képek rendőrség részére történő gyors kimentése hatékonyan segíti a bűncselekmény felderítését. Az Intellio rendszerre jellemző redundancia és a három szintű rendundáns rögzítési eljárás miatt sem áramkimaradás, sem a szerver meghibásodása esetén nem vesznek el képek. A bankok és kaszinók esetében kiemelten fontos a pénzmozgás követése, a pénztárak, pénzkiadó automaták folyamatos biztosítása.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen intézmény védelme esetén?

Egy adott esemény gyors visszakeresése a rögzített felvételekben, akár több hetes időszakot is átölelve

Az Intellio Smart Search megoldásnak köszönhetően a rendszer automatikusan, másodpercek alatt megtalálja egy adott esemény felvételeit a tárolt adatok között, akár több heti anyagot is átvizsgálva. Az eljárásnak köszönhetően ön rengeteg „rabszolga-munkát” megspórol, ám ami még fontosabb: lopás, személyzet visszaélése vagy egyéb bűncselekmény esetén a biztonsági személyzet reakcióideje jelentősen lecsökken, melynek köszönhetően a tettes kézre kerítésének valószínűsége nagymértékben megnő.

Lopás, személyzeti visszaélés illetve bárminemű bűncselekmény egyértelműen beazonosítható résztvevői

Az Intellio kameraportfoliójában több megapixeles kamera is megtalálható. Az 1.3 megapixeles, belépő szintű ORIO kameráktól a 12 megapixeles VISUS csúcskameráig, több felbontás is rendelkezésre áll. Már egy 5 megapixeles kamera is jelentősen részletesebb képet sugároz, mint egy standard fullHD felbontású eszköz, a 12 megapixeles ILD-810S képe pedig akár 100 méteres távolságból is képes felismerhető arcképet rögzíteni a vendégekről.

Többszörösen biztosított tárolási rendszer

Egy bank vagy egy kaszinó üzemeltetésekor kiemelten fontos, hogy a megfigyelő rendszer hogyan van felkészítve tárhely- vagy hálózati hiba, illetve szabotázs esetére. Az Intellio rendszere úgy lett megtervezve, hogy amellett ezen hibák illetve események hatására sem keletkezhet kimaradás az akár több hónapnyi időintervallumot is átölelő rögzített felvételekben. Egy Intellio rendszerben 3 szintű tárhely-pufferelést lehet megvalósítani, melynek köszönhetően bárminemű hiba esetén a rögzítés átirányul a következő szintre és azonnal hibaüzenet figyelmezteti a biztonsági személyzetet.

A rendszer szünetmentes üzemének kiemelt biztosítása

Egy bankfiókban vagy kaszinóban fel kell készülni a legszélsőségesebb esetekre is. Az Intellio rendszere akkor sem szakítja meg üzemét (sem az élőkép-sugárzást, sem a rögzítést), ha a rendszer egyik rögzítő állomása meghibásodik. Mi több, ha az egyik rögzítő terhelése nő (pl. annak kameráin nagy intenzitású mozgás lép fel) a rendszer automatikusan elosztja a kamerákat a legoptimálisabb működést eredményezve

A vendégterekben a bűncselekmények pontos felderítése érdekében hangrögzítés megvalósítása

Ahol nagy pénzforgalom zajlik, fokozott bűncselekmény-veszély áll fent, melynek detektálása nem csak vizuális, hanem auditív módon is történhet. Az Intellio egy pisztolylövés van a megszokottnál magasabb zaj azonnali riasztás és mozgósítást tud eredményezni, mely megint csak a reakcióidő csökkentését vonja magával. Emellett a funkció előnye, hogy rendbontás esetén bizonyító erejű hangfelvételként lehet felhasználni az audio sávokat.

A nagy üvegfelületek mögötti területről is részletes kép szolgáltatása – ez különösen nagy képdinamikát követel meg a kameráktól

Különösen nagy képdinamikát követelő területek védelmét az iWDR funkciót alkalmazó Intellio kamerákkal maradéktalanul el lehet látni. A technológiát alkalmazó kamera – a szélesebb képdinamika érdekében – időben dupla expozíciót végez, így a hagyományos kamerák 30-40dB-es képdinamikájától lényegesen jobb eredményt produkálva, 100dB-es értéken működik. Így akkor sem vesznek el az üvegfelület mögötti részletek, ha a szabadban szikrázóan süt a nap.