Külső tigger a Basler kamerákban

Minden Basler IP kamera rendelkezik az úgynevezett "külső trigger" funkcióval, ami különösen jó megoldás a közlekedési (ITS) alkalmazásoknál. Minden alkalommal, amikor egy „külső trigger” jelet kap, a kamera azonnal rögzíti az akkor aktuális képet, melyet a pontos időzítésnek köszönhetően eltárolhatunk. Ez különösen hasznos, ha szinkronizálni kívánjuk a képrögzítést egy bizonyos eseményhez, mint például a lámpa pirosra váltása. A funkció működésének tökéletes kidolgozásához a Basler az ipari kamerák ágazatának ITS-alkalmazásaiban széles körű tapasztalattal rendelkező fejlesztőit hívta segítségül.

A külső trigger funkció hasonló a már létező valós idejű triggerhez.  A külső trigger funkció során azonban  a kamera nem folyamatosan közvetíti a képeket, hanem amikor a külső trigger bekapcsol, akkor a kamera azonnal rögzíti a képet és nem indul el új rögzítés. A külső trigger alkalmazás előnye, hogy rendkívül gyors, mindössze 1 ms alatt a kamera elindítja a képrögzítést, míg a valós idejű trigger-nek ehhez szükséges kb. 7 ms.

A külső trigger funkció egyik lehetséges alkalmazási területe a sebességmérés, amely során a sebességmérő rendszerek földhurokkal vagy fénysorompóval mérik a járművek sebességhatár- túllépését, és képet készítenek a száguldó autóról. A külső trigger funkcióval a képrögzítés szinkronizálható külső perifériákkal, mint például reflektorral, esetleg egy másik kamerával.