Memóriakártya hely valamennyi Basler IP kamerában

A Basler IP fix dóm kamerákban alkalmazott SD-kártya használata mostantól az IP box kameráknál is lehetséges. A  helyi rögzítéssel az IP kamerák önellátó rendszerekként működnek és hálózati hibák esetén is folyamatos rögzítést biztosítanak.

Ebben a konfigurációban a MicroSDHC kártyahely gondoskodik az akár 32 GB-nyi adat helyi tárolásáról. Ez a funkció lehetővé teszi azt, hogy videófolyamokat vagy egyetlen kamera képet raktározzon el konfigurálható időintervallumokban egy SD kártyán.

A kamera hálózati hiba esetén is működik, amely már önmagában is biztonsági megoldást jelent. A hálózati kapcsolat helyreálltával az adatokat le lehet tölteni, melyek gond nélkül összeolvadnak a kapcsolat megszakadása előtti felvételekkel.

Egy hatékony jel segítségével H.264 és egy nagy kapacitású SD kártya használatával a Basler IP kamerája képes önállóan képek készítésére és tárolására hosszabb ideig, adatátvitel nélkül. Ez különösen távfelügyeleti helyeken hasznos, mert a kamera nem igényel hálózati kapcsolatot.