A VIVOTEK Split kamera rendszere igazi előrelépés a termékpalettán

A VIVOTEK debütáló kompakt Split-típusú kamerarendszert, a VC8201-et, már nagy várakozás előzte meg. Két kamera alkotja: CU8131 és CU8171, illetve a VC8201 video átalakító egység. Tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a kis méretre, így gyorsabban telepíthető, szűkebb helyen is jó alkalmazható, diszkrét megoldás.

A CU8131 egység egy süllyesztett mini dóm típusú kamera, mely 1 megapixeles CMOS érzékelővel és a WDR Pro tulajdonsággal lett felvértezve. Az 5 megapixeles CU8171 egy halszem objektívvel szerelt mini dóm, mely 180 fokos panoráma vagy 360 fokos teret képes figyelni. Ezen túlmenően a VC8201 videó átalakító végzi a háttérmunkát (csatlakoztatható hozzá akár két 5 megapixeles halszemoptikás kamera), illetve a 8 méter hosszú kábelének hála, jelentősen egyszerűsödik a telepítési folyamat.

Tartalmaz néhány további hasznos funkciót is, mint például a 3D zajszűrés, a szabotázs érzékelés, PoE, SD/SDHC/SDXC-kártya bővíthetőség. Rögzítő megoldás lehet a Vivotek ingyenes 32-csatornás felvevő szoftvere is. A Split-típusú kamera rendszerek kiválóan alkalmasak a diszkrét megfigyelést igénylő helyeken, bonyolult belsőépítészeti vagy bonyolult elrendezésű épületekben, kiskereskedelmi üzletekben, irodákban, galériákban, múzeumokban és a járművekben.

Steve Ma, a Vivotek ügyvezető alelnöke így nyilatkozott: "Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Split-típusú kamerarendszerünket a piacon. Tekintettel a trendekre, a kamera miniatürizálása és a felhasználóbarát megjelenése az egyik legfontosabb feladatnak mondható, melyre a Vivotek egy nagyon intelligens megoldást alkotott, a Split típusú kamerarendszert. Minden igényt kielégítően biztosítja a telepítési rugalmasságot és kiemelkedő képminőséget ez az új termék. Jellemzői:

  • 2 kamera alkalmazás: 1 MP WDR vagy 5MP Fisheye kamera
  • Süllyesztett kamera egységek
  • Beépített mikrofon
  • Valós idejű H.264 és MJPEG tömörítés
  • PoE
  • 3D videó zajszűrés
  • Micro SD bővíthetőség