Bemutatjuk a Vivotek rendszámfelismerő megoldását – IP816A-LPC Kit

A VIVOTEK IP816A-LPC szett teljes körű rendszám felismerő megoldás, amely az IP816A-HP kamera kitűnő minőségére és forgalomelemző képességére támaszkodik.

A hozzáillesztett IR vetőknek és IR szűrőnek köszönhetően mindig tiszta képet rögzít a rendszámokról, így biztosítva a pontos azonosítást nappal illetve éjszakai körülmények között.

A VIVOTEK Scene mód különböző expozíciós szinteket biztosít, ezzel kiküszöbölve a túlexponálás lehetőségét bizonyos fényviszonyok mellett, így tisztán leolvasott rendszámokat kaphatunk akár azokról a gépjárművekről is, melyek 90 km/h sebességgel haladnak.

Az EIS (elektronikus kép stabilizátor) és a VIVOTEK pillanatkép fókusz funkciók tovább javítják a rögzített kép minőségét és megkönnyítik a kamera telepíthetőségét. Nagy felbontású képeinek köszönhetően akár két sávot is képes lefedni.

Az IP816A-LPC a legtöbb rendszámfelismerő szoftverhez alkalmazható; az Overseer LPR szoftverrel pedig már a gyakorlatban is használatba került.

Helyszín áttekintés és LPC nézet

Helyszíni áttekintés                                                             Rendszámfelismerő nézet

 

Fényszóró szűrés

Az éjszakai képek leolvasása minden megfigyelő rendszer számára nagy kihívás. A Vivotek rendszámfelismerő alkalmazása azonban remekül helytállt, nappali és éjszakai fényviszonyok között egyaránt. A külsőleg szerelt 24W teljesítményű IR vető és az eszközbe szerelt IR szűrő közös munkájának segítségével kiszűri a visszaverődő fényt és csak a rendszámon levő információk lesznek olvashatóak.

Tisztán leolvasott rendszám, az IR LEDeknek és az IR szűrőnek köszönhetően

 

Egy kamera, amely két sávot is lefed

Nappal                                                                                Éjszaka

 

Az alkalmazás

Forrás: Vivotek