Vivotek kamerák Isztambulban a tűzoltóautókon

A kihívás: Isztambul tűzoltóautóinak masszívabb és megbízhatóbb IP kamerákra van szükségük

Valószínűleg nincsen keményebb teszt egy IP kamera számára, mintha felrögzítik egy tűzoltóautó külsejére, ami nagy sebességgel szeli át a várost, extrém hőmérsékletnek, esőnek, havas esőnek van kitéve és mindezek mellett kristály tiszta felvételt kell biztosítania, viszont ez volt az Isztambuli tűzoltóság kritériuma.

Minden tűzoltó autó elejére és hátuljára kétirányú audio támogatással és a veszélyes helyek átvizsgálására alkalmas nagy látószöggel ellátott kamerákat igényeltek, melyeknek – hogy a kihívás még keményebb legyen - abszolút vandálbiztosnak kellett lenniük, hogy ellenálljanak a durva nagysebességű utazásnak Isztambul utcáin.

A Megoldás:

A Vivotek az IP kamerák széles skáláját gyártja és ajánlja a rendszerintegrátorok részére, hogy megtalálják minden követelményre a legmegfelelőbb megoldást. Ebben az esetben csak a Vivotek tudott a kihívásnak mindenben megfelelő kameratípust biztosítani. A Vivotek MD7560-as fix dóm hálózati kamera kialakítása biztosítja a magas minőségű videó és audio megfigyelést, amíg a vandálbiztos burkolat megvédi a legdurvább bánásmódtól és a legszélsőségesebb időjárási viszonyoktól.

Összesen 500 darab Vivotek MD7560-as fix dóm hálózati kamerát telepítettek a tűzoltó autók elejére és hátuljára az Isztambuli tűzoltóságon. A kompakt 2 megapixeles kamera nagy látószögű lencsével rendelkezik, amellyel lefedhetőek voltak a helyi forgalmas utcák, az 1600x1200-as felbontásnak köszönhetően pedig részlet gazdag, tiszta képeket kaptak minden megfigyelt területről. Ezek a felvételek kiemelt jelentőséggel bírnak egy-egy tűzeset helyszínének későbbi analizálásában is. A Vivotek MD7560-as kamera tisztán érthető kétirányú audiójának köszönhetően, gyors kommunikációt biztosít a tűzoltó személyzetek között olyan szituációkban, ahol minden másodperc számít.

A versenytársakkal szemben végül a Vivotek MD7560 legnagyobb ütőkártyája az volt, hogy a legextrémebb működési kondíciós elvárásoknak is megfelelt.  A teljes EN50155 és IP67 kialakításnak köszönhetően a Vivotek MD7560 ellenáll a rengéseknek, ütéseknek, párának, pornak és hőmérsékletingadozásnak, így stabil és megbízható felvételt biztosít a rázkódó járműveknek is; a vandálbiztos fémház pedig kiváló védelmet garantál a külső hatások és az értelmetlen pusztítás ellen.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően ma már a Vivotek MD7560-as kamerái védik a tűzoltóautókat és a tűzoltókat, hogy teljes energiájukkal tudják védeni Isztambul 14.4 milliós lakosságát.