Vivotek kamerák az amerikai mezőgazdaság szolgálatában

Az Amerikai Egyesült Államok középső részén lévő, művelés alatt álló hatalmas mezőgazdasági területeket a világ egyik vezető élelmiszer termelői szövetkezete – az AG Processing felügyeli, melynek képviseleti körébe tartozik számos helyi és regionális szövetkezet továbbá, több mint 250.000 gazdálkodó az országban és a határokon túl. Fő profiljuk a szója feldolgozás, növényi-olaj finomítás, megújuló üzemanyag gyártása és a gabonatermelés/kereskedelem.

Az AGP terjeszkedésének megfelelően folyamatosan fejlesztette kamerarendszereit az idők során, 2012-re azonban akkora mértékben duzzadtak fel a megfigyelés alá vont területek, hogy szükségessé vált a régi, analóg felügyeleti rendszereik fejlesztése is. A különböző méretű és típusú telephelyeken történő eseményeket a központ már nehezen tudta nyomon követni az elavult analóg technológián keresztül, ezért a cégvezetés – több gyártó ajánlatait összevetve - konkrét fejlesztési ütemtervet hozott létre felügyeleti rendszerük fejlesztésére.

A rendelkezésre álló pénzügyi keret, valamint felhasználói elvárások a Vivotek által kínált eszközöknek és megoldásoknak kedveztek. Több mint 500 kamera bevonásával komplett Vivotek IP felügyeleti rendszerek kerültek telepítésre, a vállalat székhelyén Nebraskában, továbbá számos központban és régiós termény lerakatban (Iowaban, Texasban, Minnesotában, Missouri államban és Új Mexikóban).

A változatos telepítési területek, különféle kameratípust igényeltek.

A nagy terjedelmű (mező)gazdasági területek megfigyelésére 20x optikai zoomal, és páramentesítéssel ellátott Speed dóm kamerákat (SD8364E és SD8363E) és 360 fokos látószöggel valamint infra megvilágítással ellátott kültéri fisheye kamerákat szereltek fel (FE8181V).

A kiemelten fontos területeknél IP kül- valamint beltéri kamerák több típusát is felsorakoztatták (FD8137HV, FD8151V, FE8181, FD8365EHV, IP8165HP, FE8174, IP8130) és WDR, infra megvilágítás, Smart IR és 3D zajszűrés funkciót is alkalmaztak. 

AZ AG Inc. elkötelezett a termelők és a fogyasztók felé az egész világon - ennek alapja a zökkenőmentes együttműködés.

A Vivotek legfrissebb technológián alapuló IP hálózati kamerarendszerei mindenben megfelelnek a megbízhatóság és szolid fenntartási költség kritériumainak. Könnyen telepíthetőek, minimális szervizköltséggel műkődnek és megbízható hátteret nyújtanak a különböző területek megfigyelésére. A cég vezetőségének tagja Sandy Mason dicsérve a Vivotek szolgáltatásait, hangot is adott elégedettségüknek:"A Vivotek segítségével az AGP képes volt felépíteni és irányítani az egyre növekvő rendszert egyetlen központi helyről. A Vivotek menedzsment szolgáltatás-orientált hozzáállása megértette, hogy minden telephelyünk más, különleges követelményeket igényel.”