Szabadidő- és sportlétesítmények

A szabadidő- és sportrendezvényeknek, kulturális eseményeknek otthont adó létesítmények rendszerint a település közösségi életének fontos színterei. A sok látogatót vonzó mérkőzések vagy koncertek biztonságtechnikai kihívást jelentenek a szakemberek számára. A szervezett élőerős védelem hatékony kiegészítője lehet az Intellio IP videomegfigyelő rendszer, amely az eseményekről küldött azonnali riasztással támogatja a munkájukat.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen intézmény védelme esetén?

A létesítmény területén lévő értékek, berendezések védelme

Az Intellio objektum alapú detektorainak segítségével a rendszer automatikusan, másodpercek alatt riasztást ad, ha egy tárgyat elmozdítottak, vagy az épület egyes részeit látványosan megrongálták. A messzemenőkig paraméterezhető detektorok képesek akár azt is kiszűrni, ha egy statikus térben egy oda nem való objektumot helyeztek el, így segítségükkel villámgyorsan detektálható a gyanús tárgyak elhagyása.

Rendbontás és károkozás egyértelműen beazonosítható résztvevői

Az Intellio kameraportfóliójában a legnagyobb, 12 megapixeles VISUS csúcskamera is megtalálható. Már egy 5 megapixeles kamera is sokkal részletesebb képet sugároz, mint egy standard fullHD felbontású eszköz; a 12 megapixeles ILD-810S kamera képe pedig akár 100 méteres távolságból is képes felismerhető arcképet rögzíteni a képen szurkoló emberekről. Az Intellio SAFE STADIUM megoldásával akár egy stadion vagy sportcsarnok komplett lelátója is monitorozható ekkora részletességgel – ráadásul egyetlen, zoomolható panorámaképen, akár gigapixeles felbontásban!

A rendszerint nagy kiterjedésű létesítmények átlátható, gyors kezelése

Az Intellio interaktív, háromdimenziós térképfelületének segítségével a több szinttel rendelkező, vagy akár több épületből álló létesítmény menedzselése gyerekjáték. Az online kameraképekkel működő, látványos felület a létesítmény háromdimenziós makettjét tartalmazza, melyben minden kamera megfelelő helyre helyezhető, élőképe bármikor megtekinthető, a PTZ kamerák ráadásul vezérelhetők is. Többszintes épületek esetében lehetőség van az épületek szintjei közötti megfigyelésre is.

A vendégterekben a bűncselekmények pontos felderítése érdekében hangrögzítés megvalósítása

Egy sportlétesítményben a bűncselekmények és rendbontások detektálása nem csak vizuális, hanem auditív módon is történhet. Azon túl, hogy bizonyos bűncselekmények könnyebben felderíthetőek, ha nem csak videóanyag, hanem hangfelvétel is készül róluk, az Intellio hangrögzítő funkciója által rögzített anyagot, tiltott szurkolói megnyilvánulások esetén bizonytó erejű hangfelvételként is fel lehet felhasználni.