Video biztonsági rendszer a sportstadionok védelméért

Több ezer ember zsúfolódik össze egy helyen, az érzelmek a tetőfokukra csapnak, és még a legkisebb nézeteltérés is komoly gondot okozhat, és tömeges pánik törhet ki. Annak érdekében, hogy ez ne következhessen be, fontos, hogy a biztonsági személyzet folyamatosan nyomon tudja követni az eseményeket és lássa, hogy mi történik, így csírájában elfojthassa a problémát.

Jól bevált biztonsági koncepció a stadionlátogatók védelmére a GEUTEBRÜCK video biztonsági rendszer, amely egy pillanat alatt felismeri a veszélyt, akkor amikor minden másodperc számít.

A video biztonsági rendszereknek rendelkezniük kell széles, átfogó képpel a lelátókról és képesnek kell lenniük a látottak gyors és részletes elemzésére, valamint figyelemmel kell kísérniük a gyanús helyzeteket.
A kulcsfontosságú eleme minden videorendszernek a kamera rendszer.

A GEUTEBRÜCK ARGUS nagy sebességű pan/tilt rendszer eleve egy ilyen alkalmazás, amely egy integrált, nagy felbontású kamerarendszer (amely szintén konfigurálható távolról), nagy sebességű motor zoom objektívvel felszerelve (max. gyújtótávolság 320 mm). Segítségével lenyűgöző képminőséget kaphatunk a széles látószögtől egészen a szűkebb tartományig.

Az ARGUS professzionális használatra készült, teljes mértékben V4A rozsdamentes acélból, amely teljesen korrózió mentes, még a legkeményebb időjárási és környezeti feltételek mellett is.

A szerelődoboz beépített tömszelencével védi az összes installációs kábelt.

Lehetőség van függő vagy álló telepítésre. Anélkül lehet szerelni, hogy további gépi berendezésre lenne szükség a tető alatt a lelátókon.

A nagy pontosságú, karbantartást nem igénylő hajtástechnika (MIL szabvány) lehetővé teszi 0,01 ° - 200 ° / s (360 ° folyamatos forgás) pan/tilt sebességet. A maximális fordulási gyorsulás 600 ° / s2, a pozicionáláshoz szükséges idő pl. 90 °-nál max. 0,75 másodperc.

Különleges funkció a pontos és rázkódás mentes, nagyon lassú működtetés. Mégnagyobb gyújtótávolság (zoom), rendkívül lassú pásztázó kameramozgás, így minden apró részlet megjelenik, amely a lelátókon tapasztalható.

Az ARGUS MBeg/GCT-3X-LAN egy multifunkciós vezérlő egység. A beéépített 3 tengelyes joystick integrált zoom funkciója lehetővé teszi az ARGUS távirányítását. A masszív rozsdamentes acél billentyűzettel további fix pozíciókat is beállíthatunk, vagy a GeViSoft-tal együtt különböző előredefiniált szakaszokat állíthatunk be, amelyek a lelátó meghatározott területein mozognak.

Alkalmazási példa:

Az ARGUS széles látószögű üzemmódjának segítségével a biztonsági szobában a biztonsági személyzet feladata megfigyelni a lelátón történteket és kiszűrni a rendellenességeket.

Ha valami gyanúsat fedez fel a kezelő, az ARGUS kamerát azonnal ráirányíthatja a megfigyelni kívánt területre a másodperc törtrésze alatt. A nagyon lassú-pásztázó üzemmódban a kezelő teljes zoommal, közelről elemezheti a képet, és ha veszélyhelyzet áll fenn, a lelátó megfelelő blokkjához tartozó személyzetet tájékoztathatja, hogy mi a teendője.

Az esemény elején vagy a végén és a szünetekben egy gombnyomásra az ARGUS rendszer fix pozícióra áll, így például megfigyelhető a lépcső vagy a lelátók bejárata.

GeViScope-pal vagy re_porter segítségével az összes kamerajel folyamatosan rögzíthető. A felvételek elhelyezhetőek manuálisan egy külön háttértárolón is.

Természetesen az összes felvétel gyorsan és könnyen kinyomtatható, vagy más adathordozóra másolható (USB stick, CD, stb.). A rendszer funkcionalitása bármilyen más elképzelhető módon bővíthető.

A példa megvalósításához ajánljuk a következő termékeket:

  • Kamerák a telepítéshez (ARGUS)
  • Objektívek telepítése (ARGUS)
  • ARGUS nagy sebességű pan/tilt rendszer re_porter hibrid videorögzítő
  • GeViScope hibrid szerver
  • MBeg/GCT-3X-LAN multifunkciós kezelőegység
  • Multimap grafikus felhasználói felület (GUI)

Példa: egy foci stadion alaprajza