Nexcom informatikai megoldások vasúti járművekre

Az új generációs vasúti közlekedés eszközei, mint például a nagysebességű vonatok és a metrók, számítógépes ellenőrzési mechanizmussal működnek, képesek valós időben informálni az irányítóközpontot, vasúti személyzetet, valamint az utasokat. Ez a fejlődés lehetővé tette a vasúti rendszerek működési környezetéhez jól illeszkedő, hosszú élettartamú számítógépek alkalmazását. A NEXCOM olyan vasúti járműveken használható berendezéseket fejlesztett, melyek ütés-, feszültség- és porállóak. Az eszközöket hagyományos és zöld energiájú tápegységgel látták el, így biztosítva a megbízható, az ipari alkalmazási területekre jellemző hosszú működési életciklust.

Vasúti alkalmazások

A vasúti járművek biztonságának és hatékonyságának növelése érdekében az egyik legfontosabb feladat a fejlett elektronikai információs rendszeren alapuló intelligens közlekedési rendszer kialakítása.

A NEXCOM, a tömegközlekedési piac szolgáltatójaként pozícionálja magát, fejlesztéseit már számos szakmai díjjal jutalmazták. A NEXCOM nROK sorozata kimondottan a kötöttpályás közlekedési eszközök számára kifejlesztett cél hardver.

Alkalmazási területek

  • Utas tájékoztatás
  • Intelligens videó megfigyelés
  • Biztonsági ellenőrzés és felügyelet

A speciális tervezési rendszerrel rendelkező nROK sorozat célja, hogy a piaci igényekkel összhangban megfeleljen a járműbe telepíthetőség kritériumainak. Számos környezetvédelmi vizsgálatot végeztek, és ennek köszönhetően eleget tesz a megoldás az EN50155 szabványnak. Az nROCK sorozat segítségével megvalósítható a gyorsvasút rendszer, fő- és elővárosi vasút, nagysebességű vasút és a villamos lehető legjobb hatékonysága.

A gördülőállományoknál alkalmazott különböző feszültség szabványok okán (mint a 24V, 110V, stb.) az nROK termékeket is különböző feszültségekre tervezték. Ezen túlmenően, mivel fontos a működési hőmérséklet, az összes nROK termék szigorú tesztelésen esett át az EN50155 TX szabványnak megfelelően, mely alapján az eszközök -40 és 70 fok között képesek üzemelni. Emellett, több különböző alkalmazás is megtalálható bennük, mint az ISCS (beépített felügyelet és ellenőrző rendszer), AFC (automatikus viteldíj gyűjtő rendszer), PIS (utas tájékoztatási rendszer), FAS (tűzjelző rendszer) vagy az információs- és felügyeleti rendszer. Az nROK termékcsalád számos alkalmazási funkciójával különféle lehetőséget biztosít az ügyfelek mindenkori  igényeinek megfelelően.

Az nROK sorozat fejlesztésének célja az egyszerű telepíthetőség, karbantartás és frissítés. Az előlapon I/O portok találhatók, zárható csatlakozási felülettel rendelkeznek a könnyű kábelezhetőség érdekében. Az általános USB portok védő fedővel vannak ellátva a könnyebb helyszíni karbantartás érdekében. A storage tálca kényelmesen cserélhető a készülék megbontása nélkül. A készülékház IP65 behatolás védelmének köszönhetően ellenáll a zord környezeti tényezőknek.

Az nROK sorozat nagy teljesítményű számítástechnikai platformot is kínál rack kialakítással. Nyolc PoE LAN porttal, SATA interfésszel és RAID kapcsolattal rendelkezik a nagyméretű média fájlok miatt. Az I/O csatlakozók biztonsági zárakkal rendelkeznek, hogy a túlfeszültség nem okozzon leállást. Vezeték nélküli kommunikáció támogatja a GPS funkciót, valamint a WiFi és WWAN kapcsolatot.