Miért érdemes Basler kamerákat választania?

Gyakran szembesülünk a kérdéssel, hogy miért válasszák a fejlesztések során a magasabb árszínvonalat képviselő Basler kamerákat az olcsóbb, hasonló funkciójú eszközökkel szemben?

Nem szeretnénk belemenni a különböző értékek és megapixelek dobálásába, hiszen ma már abból a bizonyos biztonságtechnikai csapból is folyamatosan ez folyik. A választ inkább tapasztalati úton igyekszünk megadni.

Több partnerünk  mondta már nekünk a következőt: „A kamera egy minden szempontból professzionális termék, már csak a menüjének átlapozgatása után is ezt kell, hogy mondjam.”

Valóban így is van. A beállítások száma, a kamera paraméterezhetősége és részletessége mind-mind magáért beszél. Az sem elhanyagolható, hogy az aktuális fényértékek a menüben on-line láthatóak. Mi kell ennél több, hogy tökéletesen beállíthassuk a kamerákat?

Sokszor hangzik el ez a mondat is viszonteladóink szájából: „Első látásra azt gondoltam, hogy alkalmazási területeit nézve eléggé korlátozott, de a rendszer átadása után ügyfelünk csak annyit mondott, hogy a képeket látva további bővítést tervez a menedzsment.”

Nem kell attól megijedni, hogy PTZ kamera nincs a Basler portfóliójában, hiszen köszönhetően a kamerák ONVIF kompatibilitásának a ma kapható videó menedzsment szoftverek 99%-ához könnyedén csatlakoztathatóak, így más gyártók termékeivel kiegészíthető lesz az igényeknek megfelelően.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a kamerák a németországi Ahrensburgi gyártósorról kerülnek disztribútoraik által forgalomba, komoly minőségellenőrzést követően. A Basler által vállalt 3 év garancia nem véletlen. Az is komoly előnynek számít, hogy a garanciaidő lejárata után a kamera javítására is van lehetőség a németországi központban. Ennek folyamata egy gyors bevizsgálást és árajánlatot követően történhet, mely a gyártók piacán nem számít megszokott eljárásnak.

A piacon egyre inkább terjedő, alacsony kategóriás, de csillogó adatlappal rendelkező kamerákkal a valódi probléma a garanciaidő letelte után jelentkezik. Nem éri meg őket visszaküldeni javíttatásra, hiszen gyakori, hogy a szállítási költség magasabb lenne a kamera áránál, illetve egyszerűen már a gyártó is az új termék vásárlását javasolja a javítás helyett. Ugyan fogyasztói társadalomban élünk, de egy biztonságtechnikai terméknek kell, hogy legyen olyan szervizháttere, amire hosszútávon számíthatunk, hiszen ügyfeleink életének és értékeinek védelme a cél. A pillanatnyi spórolás tehát nem biztos, hogy hosszú távon is valóban spórolás.

A Basler portfóliójáról az alábbi linken keresztül tájékozódhatnak, ahol megtalálják a termékek adatlapjait is. A jó hír, hogy itt kozmetikázott értékeket nem találhatunk.

Basler IP kamerák