A Luxriot VMS – világszínvonalú rögzítő szoftver magyar nyelven

A Luxriot VMS – világszínvonalú rögzítő szoftver magyar nyelven

Általánosságban a szoftverről

A Luxriot VMS egy kiemelkedően stabil és megbízható szoftver, mely az egyik legegyszerűbben beüzemelhető szoftver bármely telepítő számára. Ennek egyik bizonyítéka a beépített IP kamera keresője, mely másodpercek alatt felderíti a hálózatot, legyen szó a 100+ gyártó, több mint 2600 termékéről.

Nem kell megijedni akkor sem, ha a gyártó nem szerepel a támogatottsági listában, hiszen az általános RTSP protokollon, vagy éppen az oly nagy népszerűségnek örvendő ONVIF-en, illetve a PSIA-n is könnyen illeszthetőek az esetlegesen „ismeretlen” gyártók kamerái. A Luxriot NVR-ek szerelhetőek különböző analóg kártyákkal is, így téve őket képessé egy hybrid rendszer kialakítására. A rendszer szerver kliens architektúrájának köszönhetően végtelen méretű rendszerré építhető, mely akár egyetlen irányító központban menedzselhető.

Események intelligens kezelése

Minden komolyabb rendszerben szükség van az egyes események megfelelő kezelésére, mely gyakran csak igen nehezen elvégezhető beállítás. A Luxriot szabály alapú esemény kezelőjével ez is könnyedén paraméterezhető feladat. Legyen szó egy mozgás érzékelésére elküldött email-ről vagy egy előre definiált nézet aktiválásáról egy adott kliens PC-n. A lehetőség ott van a szerverben, csak tudni kell, mit is szeretne az ügyfél.

Az átfogó szűrők segítségével azonosíthatók a különböző „viselkedési” metódusok. Az egyszerűen beállítható LuxRiot ® Video Analytics automatikusan alkalmazkodik az adott megfigyelési körülményekhez, így a felhasználó akkor is könnyedén használhatja, ha még kevésbé jártas a kezelésében.
A szoftverben csaknem 100 beállítási paraméter segít a fényviszonyok változásainak kiküszöbölésében. Több egymást átfedő zónát is be lehet állítani a térbeli események azonosításhoz a területeken. Mindezt segíti a 3D jelenet perspektíva, amely automatikusan felismeri az embereket, tárgyakat és a járműveket. Az analitikai szoftver mindössze két másodperces gyors tanulási ideje szinte azonnal észleli és osztályozza a megjelenített képet.
A LuxRiot ® integrált videó elemző funkciót a LuxRiot ® VMS szoftveren belül lehet betölteni. A beágyazott videó analytics „Jelenlét” felismerés funkcióval van ellátva, amely összesen 40 egymást átfedő területet / zónát engedélyez. Egyszerre legfeljebb 100 objektumok tud nyomon követni.

LuxRiot ® videó elemző funkciók:

  • Riasztás utáni eseményelemzés és adatkezelés, meglepően alacsony téves riasztási arány mellett
  • VCA automatikusan alkalmazkodik a különböző időjárási körülményhez és fényviszonyhoz
  • Egyszerű érzékelési zóna beállítás
  • VCA kompatibilis kamera is használható, mint egy stand -alone érzékelő /RIVA/
  • Gyors tanulási idő, mindössze néhány másodperc
  • Egyedi tulajdonságok - PTZ automatikus követés, köd és füsthatás csökkentés, képstabilizátor és kamera szabotázs védelem

Távoli elérés

Manapság mindenki számára fontos lehet, hogy távolról is láthassa a történéseket. Alapvető gond a mai napig a megfelelő sávszélesség. A Luxriot úgynevezett Broadcast szerver megoldása az erőforrások figyelembe vétele mellett kezdi meg a videófolyamok szolgáltatását a kliens PC vagy más mobil eszközök felé.

Biztonság

Napjainkban az árverseny kezdi elfeledtetni az egyik legfontosabb dolgot a megfigyelésben: a biztonságot. Minden esetben, amikor egy rendszert ajánlunk, fel kell hívni az ügyfél figyelmét a megfelelő biztonságra és adatvédelemre.

A Luxriot különös figyelmet fordít erre is. Szerverei nem véletlenül kapnak minden esetben 3 év alap garanciát. A rendszerek rendelhetőek teljes redundáns felépítésben, RAID6 lemezkezeléssel (szervereikben az operációs rendszerek Intel SSD-n futnak, ezzel is elszeparálva egymástól az archiválási és egyéb rendszerbeli folyamatokat). Hardveres és szoftveres watchdog, mely monitorozza a Luxriot szolgáltatás megfelelő működését.