IP Cam Tudásbázis 2016 összefoglaló

A megszokottól kicsit eltérően idén korábban rendeztük meg szakmai napunkat, melyen újabb érdekes megoldásokkal találkozhattak partnereink - ezúttal a Római part egyik legszebb részén lévő Holiday Beach Hotelben. A nap fő témája az ügyfeleinket manapság egyre többet foglalkoztató komplett megoldások bemutatása.

A Tudásbázis programsorozatát Princz Adorján, az Intellio brand fejlesztési igazgatója kezdte, aki a jól ismert Intellio rendszereit, újdonságait mutatta be. Előadását most is - mint mindig - rengeteg hasznos videóval gazdagította, melyekből mindenki számára bizonyossá vált, hogy valódi feladatokra, valódi megoldást képesek nyújtani.

A szakmai nap programjának következő állomása a VIVOTEK európai kereskedelemért felelős vezető Lucas Gromowski előadása volt, melyen betekintést nyerhettünk legújabb fejlesztéseikbe és a már piacon is elérhető H.265-öt támogató kameráik képességeibe. Hihetetlennek tűnik, de ahogy a múlt évi IFSEC látogatásunk során is tapasztaltuk, új kameráikkal a sávszélesség igény ténylegesen tovább csökkenthető! Elképesztő, hogy immáron a háttértárolók piacán egyre nagyobb kapacitású HDD-k jelennek meg, miközben a korábban nagyméretű tárolókat igénylő kamerarendszerek eszközei egyre kevésbé igénylik ezt a fejlesztést. Ugyanakkor mégsem mondhatja azt senki sem a 4K elterjedtével, hogy nincs szükség az egyre nagyobb kapacitással bíró merevlemezekre. Biztosak vagyunk abban, hogy a közönség is ezzel a kettős érzéssel indult a kávészünetre ahol érdekes disputák alakultak ki a látottak kapcsán.

A folytatásban Kiril Kirov, az Alphasonic Kft. ügyvezetője a háttértárolás tervezésénél fontos alappilléreket és megoldásokat ismertette, ahol az egyik kiemelkedő megoldásként, szerverek üzem közbeni alkatrészcseréit láthattuk. Ez persze egy kicsit bizarrul hangzik az analóg rendszerekhez szokott telepítők számára, de az IP rendszerek térhódítása mára már Magyarországon is visszavonhatatlan és a piaci trendekkel nehéz lesz tartósan szembe helyezkedni.

Ezt követően Molnár Árpád a hazánkban is elismert Aten népszerű megoldásait tárta elénk színes előadásban, kiállítóasztalukon pedig megtekinthetőek voltak ezen eszközök a nap során. Meg kell említenünk, hogy az IP alapon történő videó-jel átvitel manapság egyre gyakrabban előforduló téma, ezért kifejezetten örültünk a komoly érdeklődésnek.

A múlt évben mutattuk be új disztribúciós termékünket a Teletek tűzjelzőt, melyet ma már számos partnerünk használ és amelyet a vártnál is komolyabb érdeklődés övez. A kialakításra került, stabilan működő rendszerek méltán bizonyították, hogy hazánkban igenis szükség van erre az ár/érték arányban kiemelkedő teljesítményt mutató termékre, melyről Huszár László Kereskedelmi igazgató kollégánk tartott nagyszerű előadást, valamint bemutató falunkon a legfontosabb eszközöket (és azok működését) testközelből figyelhették az érdeklődők.  

Szokásainkhoz híven, az idén is készültünk egy különleges meglepetéssel, így meghívtuk a Kelvin Hughes képviselőjét Geoffrey Greenhough-t, aki egy nagyon izgalmas és látványos előadás keretében vitt minket közelebb a perimeter-védelem kérdésköréhez. Doppler radaros rendszerük 5km-es távolságból felismeri a védett terület felé tartó személyt, továbbá akár 15km-es távolságból is képes mozgó járműveket vagy - a napjainkban egyre nagyobb problémát okozó - drónokat azonosítani. A rendszer sajátossága, hogy extrém időjárási körülmények között is jelez, ami a legfontosabb szempont a perimeter-védelem során.

A nap lezárásaként kisorsoltuk a felajánlott nyereményeket, majd kellemes ebéddel fogadtuk vendégeinket. Visszajelzéseik alapján szakmai napunk ezúttal is sok hasznos információval és újdonsággal szolgált. Számos kérésük és kérdésük megválaszolásán még most is dolgozunk. Öröm számunkra, hogy ennyi ötlet és megoldás kidolgozásában segédkezhetünk, hiszen mi mindig is komplett rendszerekben gondolkodtunk és gondolkozunk.


Bízunk benne, hogy Tudásbázis programunk népszerűsége az egyre több visszatérő, valamint az újabb és újabb érdeklődő számában is megmutatkozik majd a jövőben, ezzel biztosítva számunkra partnereink bizalmát!

IP Cam Technologies Kft.