Intellio Video System 3 – mostantól ingyen

A ma már közhelyként értékelt technológiai fejlődés egy fejlesztő céget mindig feszült lépéskényszerben tart, s ez fokozottan igaz a hagyományosan erőforrás-igényes videó technikára is. Az évről évre rendületlenül növekvő felbontások és képsebességek egyre nagyobb igénybevételnek teszik ki a szervereket. Az Intellio Video System legújabb verziójának egyik legjelentősebb fejlesztése, hogy alkalmazása nagymértékű teljesítménynövekedést eredményez elődjéhez képest, melyet az alábbi táblázat is jól szemléltet:

Rögzítési teljesítmény (szerverenként)*:

 

IVS 3.0

IVS 3.1

Növekedés

Nincs metaadat**

2000 fps

3500 fps

175%

Van metaadat***

1000 fps

3000 fps

300%

* Kamera: 25fps / kamera, 4 mbps
* Szerver: Intel Xeon E3, 6×2.2GHz, Windows 2012 Server, 8GB RAM
** 3rd party kamera vagy kikapcsolt metadata tárolás mellett
*** Intellio kamera bekapcsolt metadata tárolással

Az optimalizációnak köszönhetően ugyanazon hardveren jelentősen megnő a kiszolgálható kamerák száma és felbontása.

Sokak régóta várt vágya vált valóra az új mobilkliens megjelenésével. Az Intellio Mobile Client 3 leglátványosabb újdonsága a visszajátszás funkció, melynek segítségével akár 4 kamera rögzített felvétele is böngészhető egyidejűleg. Emellett már a detektoresemények is lekérdezhetővé váltak, így mobileszközön is nyomon követhetőek a riasztások.

A vadonatúj dizájnnal felruházott program már elérhető az AppStore és a Google Play áruházakban

      

Az Intellio Video System immáron 10 éves története alatt egy rendkívül összetett és komplex rendszerré fejlődött, s ugyan moduláris felépítésének köszönhetően optimálisan paraméterezhető, kis rendszerek esetén a sok extra funkció szinte minden esetben szükségtelen. Erre jelent gyógyírt, hogy a mai naptól elérhetővé vált az Intellio Video System Mini verziója, mely teljesen ingyenesen elérhető. Abban az esetben, ha az installációnál az ingyenes Mini opciót válasszuk, a program szoftverkulcs igénylése nélkül feltelepül. Az IVS3 Mini használata esetén 4 db Intellio kamerát tudunk regisztrálni, melyek képanyagát 3 napig képes tárolni a rendszer.

Az Intellio Video System legújabb, 3.1-es verziója letölthető a szoftver termékoldaláról.

 

Forrás: Intellio.eu