Intellio Smart Search a logisztika és a szállítmányozás szolgálatában

A logisztikai létesítményekben, raktárbázisokon folyamatos a nagy mennyiségű és nagy értékű árucikkek tárolása, rakodása és elszállítása. A raktárak átmeneti helyet biztosítanak az árukészlet számára, amelyek rendszerint néhány napot vagy csak néhány órát töltenek el a hatalmas polcrendszerek között. A nagy forgási sebesség miatt a logisztikai központok megfigyelő rendszerének tervezése összetett feladat. Elsődleges szempont a tárolt áru védelme, a termékmozgatás folyamatának figyelemmel kísérése és az illetéktelen személyek távol tartása.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen intézmény védelme esetén?

Egy adott esemény gyors visszakeresése a rögzített felvételekben, akár több hetes időszakot is átölelve

Az Intellio Smart Search megoldásának köszönhetően a rendszer automatikusan, másodpercek alatt megtalálja egy adott esemény felvételeit a tárolt adatok között, akár több heti anyagot is átvizsgálva. Az eljárásnak köszönhetően ön rengeteg „rabszolga-munkát” megspórol, ám ami még fontosabb: lopás, vagy egy adott áru ismeretlen helyre mozgatása esetén nem szükséges órákig, esetenként napokig tartó nyomozásba fogni. Csupán egyet kattint s a rendszer máris az áru elmozgatását mutató videoanyagra ugrik, aminek alapján lekövethető, hogy ki, mikor és hová vitte a keresett csomagokat.

Lopás vagy károkozás egyértelműen beazonosítható résztvevői

Az Intellio kameraportfoliojában több megapixeles kamera is megtalálható. Az 1.3 megapixeles, belépő szintű ORIO kameráktól a 12 megapixeles VISUS csúcskameráig, több felbontás is rendelkezésre áll. Már egy 5 megapixeles kamera is jelentősen részletesebb képet sugároz, mint egy standard fullHD felbontású eszköz, a 12 megapixeles kamera képe pedig akár 100 méteres távolságból is képes felismerhető arcképet rögzíteni a képen mozgó emberekről.

Parkolók, rakodó területek védelme, járműregisztráció

Egy nagy logisztikai létesítmény mindig jelentős gépjárműmozgást generál. Az Intellio ANPR rendszámfelismerő modul segítségével minden egyes ki- és behajtó autót a rendszáma alapján detektálni lehet, lehetőség van feketelista készítésére, vagy a sorompó automata vezérlésére. Emellett a rakodóterületeket figyelő kamerák képén is futtatható a Smart Search, melynek köszönhetően a rendszer automatikusan, másodpercek alatt meg tudja találni egy adott jármű érkezésének és távozásának dátumát, vagy egy baleset videoanyagát.


Nagy kiterjedésű létesítmények átlátható, gyors kezelése

Az Intellio interaktív, háromdimenziós térképfelületének segítségével egy nagy területen elterülő, vagy akár több épületből álló létesítmény menedzselése is gyerekjáték. Az online kameraképekkel működő, látványos felület a létesítmény háromdimenziós makettjét tartalmazza, melybe minden kamera a megfelelő helyen elhelyezhető, élőképe bármikor megtekinthető, a PTZ kamerák ráadásul vezérelhetőek is. Az épületekbe belépve, többszintes épületek esetén lehetőség van az épületek szintjei között is mozogni.