Eseményvezérelt videoexportálás, akár felhőalapon is – megjelent a legújabb VISUS firmware

Megjelent a VISUS kamerák legújabb, 3.2-es verziószámú firmware-je, mely a helyi tárolás terén számos újdonsággal bővítette a termékcsalád funkcionalitását.

Manapság egyre gyakoribb, hogy egy biztonságtechnikai kamera a felvételeit nem csak egy központi szerverre, hanem egy beépített SD kártyára is rögzíti. A megoldásnak számtalan előnye van, így viszont könnyen megfeledkezünk bizonyos buktatóiról is. Az SD kártyák által használt flashmemória technológiának köztudottan vannak korlátai (pl. kapacitás, újraírások száma, stb.) melyek fontos felvételek elvesztését is eredményezhetik. Ezen segít az új firmware egyik fejlesztése, az SD kártya felügyelet. Ha a kártya meghibásodik, a kamera megpróbálja kijavítani. Ha ez nem sikerül, akkor végső megoldásként (ha ezt engedélyezzük) formatálja a kártyát, s folytatódhat tovább a rögzítés. További újdonság, hogy a kamera minden kártyahibáról e-mail üzenetet tud küldeni – ezt meg tudja tenni túlmelegedés, vagy alacsony tápfeszültség esetén is –, így egy VISUS kamera esetén nem fenyeget többé az a veszély, hogy egy hibás SD kártya több napos felvételkiesést okoz.

A fedélzeti tárolást támogató Intellio kamerák webfelületén a kezdetektől elérhető a visszajátszási felület. Ennek segítségével bármikor szabadon exportálhattunk a tárolt felvételekből, ellenben minden eseményt magunknak kellett kikeresni. Egészen eddig, hiszen az új firmware-ben a hagyományos mellett helyet kapott egy automatikus videoklip-tároló funkció. Ha a kamera videotrackere mozgást detektál, a kamera az adott eseményt teljes hosszában egy szabványos MP4 videofájlba exportálja ki. A letárolt MP4 fájlok teljes körűen kezelhetőek a webfelületen keresztül: listázhatóak, törölhetőek, lejátszhatóak és akár zárolhatóak (annak érdekében, hogy ha a felvétel elévül, ne törlődjön automatikusan). Az elmentett MP4 fájlokat ráadásul a kamera automatikusan fel tudja tölteni egy FTP szerverre vagy akár egy Dropbox tárhelyre. Ha a felvétel feltöltése sikeresen zárult, a kamera levelet is küld egy előre beállított címre, benne a videofájlra mutató hivatkozással, így a felvétel bárhol és bármikor azonnal visszajátszható.

Az új firmware innen tölthető le.

 

Forrás: Intellio.eu