DIGIEVER új videomenedzsment

A DIGIEVER bejelentette új CMS szoftverének C1.0.54 elnevezésű változatát, egy olyan videomenedzsment megoldást, mellyel központilag vezérelhető több különálló DIGIEVER NVR.

A CMS szoftver két intelligens szolgáltatás, a CMS kliens és a CMS-Matrix ötvözete. A CMS szoftveren keresztül a felhasználók akár 1024 csatornányi IP kamera monitorozását is megvalósíthatják DIGIEVER NVR-eken keresztül, a nagyobb projektek esetén akár videofal eszközök felhasználásával. A CMS kliens három fő felhasználói interfész használatára ad lehetőséget. Ezek: intuitív élőkép interfész, többrétegű dinamikus E-map, többcsatornás visszajátszás.

Az intuitív élőkép interfész a megfigyelt terület egyedi jellemzőihez alkalmazkodó kameranézetek megvalósítását teszi lehetővé a felhasználó által konfigurálható megjelenítés és a fejlett képforgatás lehetőségével (90°, 180°, 270°). Ilyen egyedi nézeteket igénylő helyszínek lehetnek például a folyosók és csarnokok.

A különböző helyszínek fontossága alapján a felhasználók kamera csoport-menedzsment segítségével saját nézeteket definiálhatnak, valamint az egyes kameraképekre külön is kiválaszthatják a kívánt felbontást, képfrissítést vagy videofolyamot.

A többrétegű dinamikus E-map egy olyan gyors navigációs eszköz, amely a kamerák fizikai elhelyezkedését mutatja. A CMS kliensben a felhasználók feltölthetik a felügyelt területek alaprajzait, majd azok segítségével térkép fastruktúrákat hozhatnak létre. Az E-mapon elhelyezett kamerákhoz típus szerint megfelelő ikonok rendelhetők.

A Smart Event Management egy olyan szolgáltatás, amely felugró ablakokkal jelzi a kliens által detektált kameraoldali mozgáseseményeket, a kamera digitális bemenetek vagy az NVR digitális bemenetek szintváltozásait. Figyelmeztető jelzésként ilyenkor a térképen a kérdéses eszköz ikonja villog, valamint az eseménypanelen megjelenő új bejegyzésre kattintva azonnal lejátszható a rögzített jelenet. A CMS kliens a DIGIEVER NVR felületét használja, így a felhasználónak nem kell egy új felület kezelését megtanulni.

A többcsatornás visszajátszás mód 16 csatornán teszi lehetővé a rögzített kameraképek párhuzamos lejátszását, a kis előnézeti képeket, pillanatkép készítést, video exportot, stb. A visszakeresési idő lerövidítése érdekében a Smart Search segítségével hatékonyan lehet az egyes eseményeket felderíteni a rögzített videókon.

A CMS-Matrix egy több monitort támogató videófal szolgáltatás. A CMS kliens opcionális kiegészítője, amely monitoronként 64 csatornán támogatja a kameraképek megjelenítését. A mátrix telepítése és aktiválása után a felhasználók megtervezhetik a saját elrendezéseiket a kliensben.

A CMS-Matrix által vezérelt monitorok száma a kliens PC videokártyájától függ. A megfigyelés kívánalmainak és a kamerák számának megfelelően érdemes a videokártyák és monitorok beszerzéséről dönteni. A megjelenítési elrendezések eltérő prioritásának megfelelően beállítható a szekvenciális megjelenítés is, melyben a képek monitoron tartásának ideje is elrendezésenként változtatható.