Airlive - 20 éve az IP piacon

Idén, az AirLive, OvisLink Corp. két évtizedes fennállását ünnepli. 1993-ban kezdődött történetük hálózati termékek gyártásával. 2003-ban, az AirLive piacra dobta az első multifunkciós vezeték nélküli hozzáférési pontotját és 2005-ben bejelentette az első multi 5 GHz-es AP WISP (Wireless Internet Service Provider) eszközét.

Mára az AirLive egy nemzetközileg méltán elismert márkává vált a kommunikációs berendezések, a videó felügyeleti megoldások és az IP hálózatok területén.

"Ugyanazokat az innovatív elveket alkalmazzuk a vezeték nélküli termékek és az IP videó megfigyelő berendezések területén, mint a kezdetekben. 20 éve készítettük el az első csomagajánlatunkat az otthoni és vállalati felhasználóknak. Mindegyik speciális AirLive csomag tartalmaz néhány IP kamerát és egyéb berendezéseket.  mondta Albert Yeh, az AirLive alelnöke.

Az IP felügyelet az egyik leggyorsabban növekvő szegmens az IP-hálózatok terén az egész világon. Az AirLive kiemelkedik a termékek és a hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások területén, valamint a nagy teljesítményű hálózati eszközök szegmensében. Megfelel a legfőbb szempontoknak, miszerint az IP felügyelet területén a minőség, a stabilitás és a magas szintű funkcionalitás elengedhetetlen.

A felügyeleti piac jelenleg megoszlik a hagyományos analóg megoldások és az új IP felügyeleti technológiák között. Az IP felügyeleti megoldásait 2007–ben mutatta be először.

A közeljövőben fogjuk bemutatni a videokamerákba ágyazott analitikát. Manapság alkalmazott videó elemző igen drágák. Most az AirLive olyan intelligens kamerákat mutatott be, amelyek külső szoftver nélkül teszik lehetővé az arcfelismerést, emberek és a járművek számlálását.

"Azt hiszem, a jövőben az IP kamerák nem csak videofelvétel eszközei lesznek. Ennél sokkal többek lehetnek, ha integrálhatók lesznek az életünkbe és a környezetünkbe. Ez lesz az első formája a mesterséges intelligenciának, amely automatizálja életünk apró feladatait.