Airlive esettanulmány - egy gyár belső és külső megfigyelésének megoldásáról

Az Airlive egy újabb figyelemreméltó projektben vett részt. Ezúttal egy lengyelországi nyílászáró gyár felügyeletének kiépítését bízták rájuk, a helyi partner cégükön keresztül.

A helyszín Sieniawie város ipari parkjában van. A gyár a  teljes kültéri és beltéri megfigyelés hatékony megvalósítását kérte a Airlive-től és partnercégétől. Mivel eszközeikre jellemző a magas funkcionalitás, így könnyen tudtak megoldásokat ajánlani a különböző fényviszonyok és időjárási körélmények figyelembe vételével. Beltérre 11 darab PoE280HD dóm kamerát helyeztek el. Ez a kis eszköz 1,3 Mpixeles érzékelővel és IR ledekkel rendelkezik, valamint Micro SD kártya hellyel.  Kültérre a Magyarországon is számos helyen sikeresen alkalmazott BU3025 csőkamerát választották, amelyből 5 db-ot helyeztek el. Ez a kamera  3 Mpixeles felbontás mellett rendelkezik WDR és Clear Motion technológiával is. Mivel mindegyik kamera PoE tápellátással is működik, ezért egy 24 portos POE-SH2422G-250 menedzselhető switch biztosítja a tápellátást és az adatátvitelt. Tekintettel arra, hogy fontos volt a rendszer mobil elérése is, egy egyszerű, megbízható és okos eszközt építettek a rendszerbe, a GW300NAS wifi router személyében. Ez a 300 Mbit adatátviteli sebességre képes kis eszköz igazán alkalmas a nagy adatfolyamok gyors és hatékony kezelésére.

További részleteket és képeket ezen a linken megtalálhatják:

A lengyelországi kamerarendszer kiépítésének részletei

Ha többet szeretne tudni az ehhez hasonló rendszerek megvalósításáról, illetve szeretne hasonló rendszereke kiépíteni, forduljon szakmailag járatos kollégáinkhoz bármelyik elérhetőségünkön.