Szállodák és vendéglátóipari létesítmények megfigyelése

Ha valaki nem otthon tölti a szabadságát, joggal várja el, hogy az utazás ne csupán pihenés, hanem kellemes élmény is legyen. A szállodák, panziók ezért komplex szolgáltatással, kényelmes szobákkal, sok esetben wellness részleggel és éttermi szolgáltatásokkal igyekeznek maradandóvá tenni a náluk töltött időt. A magas színvonalhoz hozzátartozik a diszkrét és professzionális videomegfigyeléssel támogatott biztonsági rendszer. Az Intellio korszerű IP videomegfigyelő rendszere még ennél is többet kínál.

Az Intellio kifejezetten a vendéglátóipar számára fejlesztett a szállodaiparban elterjedt HostWare front office programcsomaghoz és szállodai beléptető rendszerhez integrált megoldást, amely jelentősen lecsökkenti az adminisztrációval töltött időt, növeli a szálloda vendégeinek biztonságát, egyszerűvé és kényelmessé teszi a ki- és beléptetést a vendég és az alkalmazott számára is. A hármas integráció könnyű kezelhetőséget eredményez, miközben a korszerű IP rendszer professzionális megfigyeléssel támogatja a biztonsági szolgálat munkáját monitorozás, visszakeresés, képexportálás vagy a felvételek tárolása közben.

Melyek azok a funkciók, amelyek kiemelten fontosak egy ilyen intézmény védelme esetén?


Terhelés-nyilvántartás

Az Intellio Hotel rendszer megjeleníti a HostWare winFRO szoftverben rögzített szobafoglalásokat, a be- és kijelentkezéseket, illetve a külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat, amelyeket a vendégek a szobaszámra terhelhetnek. A pluszfogyasztás, rendelések vagy szolgáltatások sora kilistázható és vitás helyzetben a helyszínen készült kamerafelvételek meg is tekinthetőek. Így azonnal kiderül, hogy a vendég valóban fogyasztott-e a szobaszám terhére a bárban, vagy használta-e a wellness részleget.

Be- és kiléptetés – Szobák nagyobb biztonságban

Az Intellio Hotel a front office mellett a beléptető rendszerrel is integrálható egyidejűleg. A rendszerben a szálloda területén történt összes ki- és belépés kilistázható, és az adott időpontban történt belépéskor rögzített videofelvétel azonnal meg is tekinthető. Ha érték tűnik el egy szobából, a felvételek visszakeresése helyett csak a szobába történő belépéseket kell lehívni adott időszakra vonatkozóan. A kiváló minőségű, bizonyításra alkalmas felvételek azonnal megjeleníthetőek a felületen.

Automatikus rendszámfelismerés, sorompóirányítás

Az Intellio Hotel megoldással valósítható meg a parkolók be- és kiléptetési rendszere a legegyszerűbben. A folyamat során a recepciós munkatársnak egyszer kell csak rögzítenie a HostWare winFRO programban a vendég gépjárművének rendszámát, ettől kezdve a vendég távozásáig minden ki- és belépés a rendszám felismerésével automatikusan, kártya használata vagy újabb bejelentkezés nélkül történik.

A nagy üvegfelületek mögötti területről is részletes kép szolgáltatása – ez különösen nagy képdinamikát követel meg a kameráktól

Különösen nagy képdinamikát követelő területek védelmét az iWDR funkciót alkalmazó Intellio kamerákkal maradéktalanul el lehet látni. A technológiát alkalmazó kamera – a szélesebb képdinamika érdekében – időben dupla expozíciót végez, így a hagyományos kamerák 30-40dB-es képdinamikájától lényegesen jobb eredményt produkálva, 100dB-es értéken működik. Így akkor sem vesznek el az üvegfelület mögötti részletek, ha a szabadban szikrázóan süt a nap.