Élménybeszámoló az IFSEC 2013 kiállításról

Élménybeszámoló az IFSEC 2013 kiállításról

Az IP Cam Technologies Kft. csapata nemrég Birminghamben járt az IFSEC és FIREX nemzetközi kiállításon. Az immáron 40 éves rendezvényen idén is a biztonságtechnika kapta a főszerepet.

A kiállításon töltött napjaink során rengeteg gyártó és fejlesztő cég termékét ismerhettük meg, melyek nagy része mély benyomást tett ránk.

Beszállítóink közül meglátogattuk a hatalmas fejlődést mutató VIVOTEK standját, ahol Mr. Cloud Chen vezetett minket körbe a legfrissebb megoldások és termékek „rengetegében”. Ismét találkoztunk a nagysikerű Panoráma PTZ SD8362E és az FE8172-es kamerák immáron kétszeres díjnyertes megoldásával, amelyet a kiállításon is szemmel láthatóan komoly érdeklődés övezett. Kiemelnénk még a hamarosan rendelhető IP8371E-es kamerát is, ami 3.1 MP felbontással rendelkező 30 kép/másodperces képfrissítési sebességre képes eszköz. Full HD felbontást 60 kép/másodperc mellett szolgáltat. A kamera E jelzése a már jól ismert extrém kültéri tényezőkre utal, azaz IP67-es védettségű házban -40-től +50 Celsius fok hőmérsékletig működőképes, így akár a sarkvidéki körülményeknek is ellenáll. Láthattuk még a telepítőink által oly régen várt IP8336W cube, IP66-os védettségű vezeték nélküli kommunikációra képes D/N IP kamerát is.

A következő állomásunk a DIGIEVER standja volt, ahol Hannah Lai és Natasha Wu várt már minket legújabb megoldásukkal, melynek neve a DIGIARRAY DA-4000E. A már jól ismert NVR-ek tárolókapacitását lehet ezzel a megoldással megnövelni a rögzítők eSATA portján keresztül. Az sem elhanyagolható hír, hogy hamarosan érkezik az egy merevlemezes megoldásuk, mely a legkisebb partnereik igényét fedi majd le.

Meglátogattuk a Luxriot VMS gyártóját is, ahol a legújabb helyszínelői/visszakeresési funkciót mutatta be nekünk Alexandr Jesikov, a Luxriot európai irodájának képviselője.

A kiállítás egyik nagysikerű eseménye volt az IFSEC akadémia, ahol forgószínpad szerűen hét ingyenes oktatási helyszínen várták a látogatókat. Az érdeklődők többek között megismerkedhetett az IP technológia rejtelmeivel, az integrált rendszerek előnyeivel, az intelligens épületirányítással, valamint a beléptető rendszerek előnyeivel. Rengeteg esettanulmányon keresztül kalauzolták a biztonsági vezetőket, így adva mindenkinek kézzel fogható információkat.

Társkiállításként meglátogathatták a résztvevők a FIREX tűzvédelmi kiállítást is, illetve ízelítőt kaphattak az egészségvédelemről és annak üzemeltetési oldaláról is.

Összességében az IFSEC utolsó birminghami szereplése kifejezetten színvonalas volt. Az érdeklődők száma is bizonyíték erre. Kíváncsian várjuk a 2014 júniusában, Londonban megrendezésre kerülő IFSEC 2014-et.