Basler kamerák a biometrikus arcfelismeréshez

Az orosz Technoserv Group Basler kamerákat használ a Cascade-Flow felismerő technológiára épülő, biometrikus arcfelismerő rendszeréhez.

A Technoserv közterületek komplex, automatizált biztonsági rendszereit biztosítja. A jelenleg futó fejlesztéseik közül kiemelkedik az automatikus azonosítás.  A rendszer lehetővé teszi a megfigyelt területen megjelenő egyének biometrikus adatainak összehasonlítását a központi adatbázisban tárolt adatokkal, amely nagy segítséget jelent a bűncselekmények felderítésében.

A Basler ipari és hálózati kamerái közvetítik az adatelemzéshez és az egyének azonosításához szükséges képi információkat. A beérkező képi információkat a Cascade-Flow arcfelismerő rendszer továbbítja az adatbankba.

Az elvégzett vizsgálatok azt igazolták, hogy a Cascade-Flow-Basler rendszer használata a megszokottól sokkal nagyobb arányú arcfelismerést eredményezett. Ennek köszönhetően számos sport rendezvényen, reptereken és pályaudvarokon alkalmazzák Oroszországban az operatív szervek megfigyelő és felderítési munkája során.

Andrey Khrulev a Technoserv Biometrikus Biztonsági Rendszer vezetője a következőket nyilatkozta: A Basler ipari kamerái kiváló minőségű tömörítetlen képet biztosítanak, amely elengedhetetlen bármely video elemző rendszer számára. A Basler által ajánlott tökéletes minőség és kedvező ár eleget tesz az általunk támasztott elvárásoknak.